Voorverkoop

De weg naar jouw nieuwe woning

Wij beginnen ons verkoopproces met een Voorverkoop. We kunnen dan al veel informatie delen, maar nog niet alle contractstukken zijn gereed. Ook willen wij het voor mensen die erg graag in ons plan willen wonen alvast mogelijk maken om een woning te reserveren. Het kopen van een woning, het vervullen van een woonbehoefte, is een bijzonder grote stap in een mensenleven. Eigenlijk kun je spreken over een nieuwe toekomst. Door het reserveren van een woning blijf je niet maanden in onzekerheid of je de gelukkige gaat worden in ‘de loterij’. Je weet dus snel of je gedroomde nieuwe toekomst werkelijkheid zal worden. 

Zelf invloed hebben 
Door middel van de Voorverkoop heb je als koper zelf invloed op de toewijzing. Bij de meeste toewijzingsprocessen heb je dat absoluut niet. Door de stappen in het aankooptraject te volgen, maak je de meeste kans op een huis en heb je zelf invloed. Wij vinden het belangrijk om te weten wie er het liefste in onze woningen wil wonen en niet wie dit het beste kan. Wat haalbaar en betaalbaar voor je is, bekijken wij namelijk samen met jou in ons Kennismakingsgesprek.

Een oriëntatiegesprek
In de aanloop naar de Voorverkoop is het al wel mogelijk om met onze hypotheekpartner NEXTHome een gratis oriëntatiegesprek aan te gaan. Het oriëntatiegesprek is een gratis en vrijblijvend gesprek. Hierin komen je hypotheekmogelijkheden en de voordelen van de Duurzaamheidshypotheek uitgebreid aan de orde. Een oriëntatiegesprek is een goed idee omdat je zo perfect bent voorbereid op het Kennismakingsgesprek. Dit zorgt ervoor dat het Kennismakingsgesprek straks sneller kan verlopen.

Het Voorverkoop-evenement
Tijdens het Voorverkoop-Evenement leer je het verkoopteam kennen, kom je meer over de woningen te weten én plannen wij voor het eerst de afspraken in voor de Kennismakingsgesprekken. Hoe eerder je de afspraak hebt, hoe groter de kans dat je één van de woningen van je voorkeur kunt reserveren. Er worden altijd meerdere gesprekken tegelijkertijd ingepland, er beginnen dus meerdere Kennismakingsgesprekken op hetzelfde tijdstip. Dat doen we omdat de verkoopsnelheid van ons plan anders onder druk komt te staan. Het gevolg van een te lage verkoopsnelheid kan zijn dat het hele plan niet doorgaat en daar zit niemand op te wachten. Bij systemen met blinde toewijzing zie je het hele plan in één keer onder optie staan. Of iedereen gaat kopen is maar zeer de vraag, maar het straalt wel ‘succes’ uit. Door onze gedegen en persoonlijke aanpak gaat dat dus een stuk geleidelijker, maar het kan natuurlijk ook weer niet al te geleidelijk!

De datum van het Voorverkoop-evenement wordt later bekend gemaakt.

Het Kennismakingsgesprek
In het Kennismakingsgesprek komen jouw persoonlijke woonwensen en motivatie aan de orde, zodat wij weten wie jij bent en hoe wij jouw woonwensen het beste kunnen vervullen. Aan de hand van een vooraf ingevuld online formulier (via het account) krijg je tijdens dit Kennismakingsgesprek ook te horen of een hypotheek (mits die nodig is) haalbaar is. Ook worden de te verwachten maandlasten besproken. Zo weten jij en wij of een hypotheek haalbaar (kun je een hypotheek verkrijgen voor het benodigde bedrag) en betaalbaar (vind jij dat er een betaalbare maandlast ontstaat, waarbij ook het leven nog leuk blijft) is.

Tijdens het Kennismakingsgesprek heb je twee keuzes:

Bij een positieve uitslag van haalbaar/betaalbaar kun je ervoor kiezen om een woning te reserveren. Je kunt alleen maar een woning reserveren die op dat moment nog niet door iemand anders gereserveerd is. De reserveringen worden realtime bijgehouden. Bedenk vooraf goed in welke woningen je in ons plan zou willen wonen. Het komt gelukkig slechts zelden voor dat iemand echt maar in één bouwnummer in ons plan wil wonen. Juist omdat er meerdere gesprekken tegelijkertijd plaatsvinden en omdat we teleurstellingen zo veel mogelijk willen voorkomen is het dus verstandig om vooraf een voorkeurslijst aan te leggen. Uiteraard kun je ook tijdens het gesprek nieuwe of andere voorkeuren aangeven. Na het Kennismakingsgesprek bij NEXTHome wordt je door één van de makelaars uitgenodigd om verdere informatie te krijgen over de woning en de reserveringsovereenkomst te tekenen.
De borg
Die borg bedraagt € 3.500,-. Dit is een stevig bedrag, dat realiseren wij ons. Wij halen de woning echter direct van de markt voor je en er kunnen zich dus geen andere kandidaten meer aanmelden voor deze woning. Stel dus dat wij een Reserveringsovereenkomst zonder borg of met een veel lagere borg zouden aanbieden en iemand ziet ‘gemakkelijk’ van de Reservering af na toewijzing, dan zijn wij genoodzaakt compleet opnieuw met de werving te beginnen. Dit kost geld en schaadt uiteraard de voortgang van het proces voor alle kopers. De borg ontvang je uiteraard terug op het moment dat je de woning daadwerkelijk juridisch afneemt bij de notaris.

Wij maken het voor onze kopers mogelijk om voorrang bij de toewijzing te krijgen. Als je één iemand voorrang geeft betekent dit veelal dat je iemand anders iets ontzegt. Wij gaan daarom heel zorgvuldig met onze voorrangskopers om en willen wij hen vooraf leren kennen. Persoonlijke woonwensen en motivatie komen aan de orde, zodat wij weten wie jij bent, hoe wij jouw woonwensen het beste kunnen vervullen en wat jij een betaalbare maandlast vindt. Als de Voorverkoop voorbij is, volgt het toewijzingsmoment. Wij wijzen toe op basis van maximale spreiding en zoveel mogelijk op eerste en tweede voorkeur. Indien er méér kopers dan woningen zijn, geeft dit een spanningsveld. Hoe gaan wij hier mee om? Als er zich meerdere kandidaten aanmelden voor één woning loten wij de kandidaten. Daarbij bepalen wij ook direct wie de eerste en tweede reserve is. Dat laten wij je uiteraard per ommegaande weten, wij hechten waarde aan eerlijkheid, transparantie en duidelijkheid. Jij wilt zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent.

Heb je vragen over het verkoopproces, de Voorverkoop of het reserveren?
Bel dan NEXTHome op 0186-745772 en vraag naar Miriam, Aletta of Richard.
Dit zijn de Hypotheekspecialisten voor Park van Rodenburg. Mailen kan naar info@nexthome.eu. Wil je meer weten over NEXTHome, klik dan hier.

bekijk de Veelgestelde vragen

2strepen

Contact ons

Contact
Facebook

Blijf op de hoogte Registreren

img_element_recht