Park van Rodenburg | Header foto contact

Contact

Heb je nog vragen? Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen die wij regelmatig krijgen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons dan een email of bel ons:

Dura Vermeer Bouw
Zuid West BV

Logo Dura Vermeer

E: verkoop@duravermeer.nl

Informatie-centrum
RijswijkBuiten

Logo Rijswijkbuiten

Voor vragen over het openbaar gebied en wonen in RijswijkBuiten, kun je contact opnemen met het informatiecentrum RijswijkBuiten via rijswijkbuiten@rijswijk.nl.

img_element_recht

FAQ Contact

Park van Rodenburg ligt bovenin het hart van het deelgebied Parkrijk. Met het Wilhelminapark om de hoek. Parkrijk is onderdeel van de nieuwbouwwijk RijswijkBuiten, de duurzaamste wijk van Nederland. Bekijk hier de locatie van Park van Rodenburg.

In Park van Rodenburg komen in totaal 77 koopwoningen met een heel gevarieerd aanbod met Herenhuizen XL, Herenhuizen L, Verandawoningen XL, Verandawoningen L, Verandawoningen, Hofwoningen L en Hofwoningen van circa 111m2 tot circa 145m2 woonoppervlak. 

Er zijn geen woningen meer beschikbaar in Park van Rodenburg.

Kopers (en potentiële kopers) van een woning in Park van Rodenburg kunnen profiteren van de kennis en mogelijkheden van de Hypotheekspecialisten van NEXTHome, de hypotheekpartner van Dura Vermeer. De woningen in Park van Rodenburg worden duurzaam gebouwd, wat jou als koper recht geeft op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek.


Bekijk hier meer over de Duurzaamheidshypotheek.

Bouwers, ontwikkelaars, financieel adviseurs, notarissen en nieuwbouwmakelaars zetten alles op alles om de dienstverlening richting kopers van een nieuwbouwhuis te kunnen blijven uitvoeren. De bouw is niet stilgevallen, ook al kan er op sommige plekken wel sprake zijn van enige vertraging. Alle betrokken partijen nemen maatregelen om een verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Wil je hier meer informatie over, lees dan hier verder.

Bij Dura Vermeer koopt men een complete woning. De woningen in Park van Rodenburg zijn ook zeer compleet met onder andere een luxe SieMatic keuken. De SieMatic greeploze keuken die in basis bij de woning wordt geleverd heeft de volgende apparatuur van Siemens: combimagnetron, koelkast met vriesvak, afzuigkap, inductiekookplaat en een vaatwasser. Zie bij Downloads de keukenbrochures.

Als koper kan je bij de showroom “Thuis” bij Dura Vermeer terecht om de keuken naar eigen smaak in te richten. Doordat wij een complete woning verkopen, is het niet mogelijk om de keuken casco af te nemen.

Bij projecten van Dura Vermeer zijn de woningen uitgerust met sanitair en tegelwerk, dat in de basis al hoogwaardig en compleet is. Zo wordt de woning verkocht inclusief douchewand en wastafelmeubel. 
Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van materialen van gerenommeerde merken: wastafels en toiletten van Villeroy & Boch en de (meng)kranen en handdouches van Hans Grohe. In de showroom “Thuis” vertelt de adviseur graag over de vele mogelijkheden. Zie bij Downloads de sanitairbrochures.

Doordat wij een complete woning verkopen, is het niet mogelijk om de keuken, toilet of badkamer casco af te nemen.

Ja, voor dit project is het mogelijk om optioneel te kiezen voor wand- en vloerafwerking. Dit is ook te kiezen bij showroom “Thuis” van Dura Vermeer. Erg prettig daarnaast dat de wand- en vloerafwerking ook mee te financieren is. Zie bij Downloads de upgradebrochure.

Een deel van die energiebesparende voorzieningen in de woning (o.a. de warmtepomp en de zonnepanelen) kun je kopen of huren. In de basis is ervoor gekozen om deze systemen te huren. Kopen (en meefinancieren in je hypotheek) is vaak de aantrekkelijkste optie omdat het in de maandlasten maar een paar tientjes scheelt. Omdat kopen niet in iedere situatie per definitie de beste keuze is (dit heeft onder andere te maken met je persoonlijke financiële situatie) is dit dus een keuze-optie. Wat in jouw geval het slimste is? De hypotheekspecialisten van NEXTHome nemen het graag met je door.

De woningen zijn voorzien van een warmtepompsysteem en zonnepanelen. De bewoner dient dit systeem te huren. De huur (met onderhoud en evt. vervanging) van dit systeem vervangt kosten voor de woninggebonden energie zoals: vloerverwarming, vloerkoeling, ventilatie en het verwarmen van tapwater. De kosten voor de huur en koop van de installatie wordt vermeld in de prijslijst van EERB (Energie Exploitatie RijswijkBuiten). Deze prijslijst is te vinden bij Downloads op de projectwebsite.

Heb je belangstelling voor wonen in Park van Rodenburg? Maak dan vrijblijvend een account aan op de website. De voordelen van een eigen account zijn onder andere:

  • Dat je via jouw account digitaal kunt inschrijven op een woning in Park van Rodenburg als het project in verkoop is;

  • Dat je automatisch als eerste op de hoogte wordt gebracht van updates en laatste ontwikkelingen.

Het moment van de start bouw is afhankelijk van het behalen van de opschortende voorwaarden in de Koop-/Aannemingsovereenkomst. De kopersadviseur van het project zal de kopers informeren zodra dit moment bekend is. Dura Vermeer verwacht in het eerste kwartaal van 2021 te kunnen starten. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

De oplevering is afhankelijk van het weer, capaciteit bij leveranciers en werkzaamheden derden (zoals nutspartijen). Bij een voorspoedige bouw verwacht Dura Vermeer circa een jaar te bouwen. Als in het eerste kwartaal van 2021 wordt gestart met de bouw dan worden de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Bij het behalen van de gewenst verkoop (70% verkocht) zal de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Dit proces duurt circa 4 maanden. (8 weken procedure, 6 weken bezwaarperiode, plus 1 extra postweek).

Ja, de woningen hebben een EPC van 0,0 (of lager) en zijn daarmee energieneutraal. De zonnepanelen op het
dak wekken namelijk voldoende energie op om te verwarmen en te ventileren. Hierdoor heb je alleen nog een
energierekening voor het huishoudelijk energieverbruik (wasmachine, koelkast, televisie, etc.). Verder:
• De woningen hebben geen gasaansluiting;
• De individuele warmtepomp zorgt voor het verwarmen en koelen van de woning en het warme water;
• Verder zijn deze woningen voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling, triple-glas, een douchewtw
en balansventilatie.

Ja, de woningen hebben een EPC van 0,0 (of lager) en zijn daarmee energieneutraal. De zonnepanelen op het dak wekken namelijk voldoende energie op om te verwarmen en te ventileren. Hierdoor heb je alleen nog een energierekening voor het huishoudelijk energieverbruik (wasmachine, koelkast, televisie, etc.).

Wettelijk geldt dat de EPC-waarde niet hoger mag zijn dan 0,4. De woningen in Park van Rodenburg hebben een EPC van 0,0 (of lager) en zijn daarmee energiezuiniger dan de huidige wetgeving. De woningen hebben uiteraard ook een energielabel met categorie A.

Vanwege het procesmatige karakter van dit project is het alleen mogelijk te kiezen uit opties die vooraf zijn bepaald door Dura Vermeer. Deze opties zijn onder meer: uitbouwen, openslaande deuren, buitenkranen, dakvensters, dakkapellen, samenvoegen of vergroten van slaapkamers e.d. Als het project in verkoop is, dan is de volledige optie keuzelijst beschikbaar.

Bij de Herenhuizen is het ook mogelijk om op de eerste verdieping uit te bouwen met 1,2m

In Parkrijk is rekening gehouden met een parkeernorm van 1,3 parkeerplaatsen per huishouden. De woningen in de blokken 3, 7, 8, 9 en 10 zullen een eigen privé parkeerplaats op eigen terrein krijgen. De woningen in de overige blokken hebben een parkeerplaats in het openbaar gebied. Voor bezoekers zijn in het openbaar gebied ook parkeerplaatsen. Daarnaast zullen er in Parkrijk centrale punten met deelauto’s worden gerealiseerd.

De V.O.N. prijzen zijn inclusief:
• Bouwkosten, inclusief loon - materiaalkostenstijging en grondkosten
• Alle woningen zijn voorzien van een complete SieMatic keuken incl. Siemens inbouwapparatuur
• Alle woningen zijn voorzien van een complete badkamer en toilet met tegels & sanitair
• Kosten van architect en overige adviseurs
• Toezichtkosten tijdens de bouw
• Eenmalige aansluitkosten --nutsvoorzieningen: elektra, water en riolering
• Notaris- en kadasterkosten voor de aankoop van uw woning
• Makelaarscourtage
• Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijk bepaalde verhogingen van het BTW tarief worden
doorberekend
• Kosten Waarborgcertificaat SWK

• De advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening
• Kosten voor eventueel meerwerk
• Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen
• Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek
• Renteverlies tijdens de bouw
• Rentebijschrijving over de grondkosten vanaf het moment dat de opschortende voorwaarden vervuld zijn
• De woningen zijn voorzien van een warmtepompsysteem en zonnepanelen. De bewoner dient dit systeem te
huren. Het is ook mogelijk om dit systeem te kopen.

De maatvoering van de voor-/ en achtertuin zijn per woningtype verschillend. De kaveloppervlaktes op de prijslijst
zijn voorlopige oppervlaktes en zullen na oplevering kadastraal worden nagemeten. Hierbij een indicatie van de
tuindieptes:

  • Afhankelijk van het bouwnummer hebben de woningen in blok 3 (bwnrs 7 t/m 15) een achtertuin met een diepte tussen de ca. 11m en ca. 12m. Dit is de circa diepte gemeten vanaf de achtergevel inclusief de berging en de parkeerplaats. 
  • Afhankelijk van het bouwnummer hebben de woningen in blok 4 en blok 5 (bwnrs 16 t/m 33) een achtertuin met een diepte tussen de ca. 10m en ca. 12m. Dit is de circa diepte gemeten vanaf de achtergevel inclusief de berging. 
  • Afhankelijk van het bouwnummer hebben de woningen in blok 6 (bwnrs 34 t/m 38) een achtertuin met een diepte tussen de ca. 9m en ca. 16m. Dit is de circa diepte gemeten vanaf de achtergevel inclusief de berging. 
  • Afhankelijk van het bouwnummer hebben de woningen in blok 7 en blok 8 (bwnrs 39 t/m 53) een achtertuin met een diepte tussen de ca. 11m en ca. 12m. Dit is de circa diepte gemeten vanaf de achtergevel inclusief de berging. 
  • Afhankelijk van het bouwnummer hebben de woningen in blok 9 en blok 10 (bwnrs 54 t/m 71) een achtertuin met een diepte tussen de ca. 8m en ca. 11m. Dit is de circa diepte gemeten vanaf de achtergevel inclusief de berging. 
  • Afhankelijk van het bouwnummer hebben de woningen in blok 11 en blok 12 (bwnrs 72 t/m 83) een achtertuin met een diepte tussen de ca. 11m en ca. 16m. Dit is de circa diepte gemeten vanaf de achtergevel inclusief de berging.

Deze maten zijn indicatief. Op de situatietekening die vanaf de Voorverkoop periode beschikbaar is, kun je van het specifiek bouwnummer de tuindiepte opmeten.

Op de impressies wordt de inrichting van de straten (openbaar gebied) en de bebouwing van de omliggende omgeving zoveel als mogelijk meegenomen.
Er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden. Wij raden je om contact op te nemen met het informatiecentrum RijswijkBuiten voor vragen over het openbaar gebied.

Het informatiecentrum RijswijkBuiten is vanwege de coronacrisis tijdelijk gesloten. De medewerkers zijn telefonisch bereikbaar op de volgende dagen: Dinsdag en donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Arjan van Weele 06 2850 6559
Monique Leijerweert 06 5543 0969
rijswijkbuiten@rijswijk.nl

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl

logo facebook