schrijf je in
Park van Rodenburg | Header foto locatie

RijswijkBuiten, de duurzaamste wijk van Nederland, groeit verder!

De kenmerken
van PARKRIJK
RIJSWIJKBUITEN

2Strepen

  • Een groene en waterrijke buurt aan de rand van het Wilhelminapark 
  • Kindvriendelijke buurt met alle voorzieningen om de hoek 
  • Centrale ligging tussen de steden Rijswijk en Delft 
  • Gasloze, duurzame en energieneutrale woningen

ligging van
het project

2Strepen

RijswijkBuiten
RijswijkBuiten bestaat uit drie wijken. Aan de westzijde van de Prinses Beatrixlaan ligt de wijk Sion. Sion is grotendeels gerealiseerd. Aan de oostzijde van het spoor ligt de toekomstige ontwikkeling Pasgeld. En centraal gelegen, tussen de Prinses Beatrixlaan en het spoor ligt Parkrijk. Deze wijk is volop in aanbouw.

Parkrijk
Parkrijk ligt aan de voet van het Wilhelminapark. Dit prachtige groene park vormt het uitgangspunt voor het ontwerp voor Parkrijk: de gezamenlijke tuin voor

de (toekomstige) bewoners. Niet zomaar een tuin, maar één van vele hectaren groot! De lange lanen vormen het verlengde van het park.

Parkrijk is opgedeeld in vier deelgebieden. Elk van deze deelgebieden krijgt zijn eigen karakter. Je kunt een zeer gevarieerd aanbod verwachten in diverse prijsklassen, zowel koop als huur, zowel eengezinswoningen als appartementen en altijd met diverse keuzemogelijkheden. Park van Rodenburg bevindt zich in het tweede deelgebied en ligt tussen de Parelgraslaan en de watergang, die centraal in het gebied komt te liggen.

Bereikbaarheid

2Strepen

RijswijkBuiten voelt als “buiten”, maar ligt heel centraal tussen Delft, Rijswijk, Den Haag en het landelijke Midden-Delfland. De snelwegen A4 en A13 zijn te bereiken via de Prinses Beatrixlaan en ook het openbaar vervoer is goed geregeld. 2 buslijnen doorkruisen het gebied en de tram (randstadrailhalte Nieuwe Plantage Delft) stopt een paar fietsminuten van de wijk en brengt je zo in Den Haag, Leidschendam of Nootdorp. Ook de treinstations van Delft en Rijswijk zijn op korte fietsafstand te vinden.

Voorzieningen

2Strepen

Parkrijk krijgt vele voorzieningen. Zo krijgt de buurt een eigen supermarkt maar liggen er ook diverse supermarkten in Delft op 5 minuten fietsafstand. Winkelcentrum In de Bogaard en het historische centrum van Delft liggen beide om de hoek.

Daarnaast zijn er RijswijkBuiten verschillende basisscholen en kinderdagverblijven te vinden. Diverse middelbare scholen bevinden zich in Rijswijk en Delft.

Tot slot zijn er veel opties om voldoende in beweging te komen. De golfbaan, voetbal-, honkbal-, wielren- en hockeyvereniging liggen om de hoek, maar ook een rondje hardlopen in het Wilhelminapark behoort tot de vele mogelijkheden. 

duurzaamheid

2Strepen

Duurzaamheid is in RijswijkBuiten op vele vlakken aanwezig. Zo worden de woningen gasloos opgeleverd. Ook het verminderen van autogebruik wordt gestimuleerd door de goede aansluitingen op het openbaar vervoer, de op langzaam verkeer gerichte wijkinrichting en het faciliteren van elektrisch rijden. Vanzelfsprekend is afvalscheiding en recycling de normaalste zaak van de wereld voor de bewoners. De vele actieve wijkbewoners helpen elkaar met het zo duurzaam mogelijk en  comfortabel leven met leuke activiteiten. De op het groen en water aangesloten tuinen vergroten de biodiversiteit in de wijk. 

bekijk de Veelgestelde vragen

2strepen

Contact ons

Contact
Facebook

Blijf op de hoogte Registreren

img_element_recht