Nieuwsberichten

INTERVIEW: projectmanager aan het woord

Als projectmanager van Park van Rodenburg is Jeff van den Boogaard (Dura Vermeer) een belangrijke schakel tussen het initiatief en de uitvoering van het project. Tijdens zijn werk ziet hij met hoeveel liefde en aandacht de woningen worden gerealiseerd door een zeer gepassioneerd projectteam.

 

 1. Jeff, kun je ons vertellen waar de taken van een projectmanager precies uit bestaan?

Als projectmanager ben ik verantwoordelijk voor het voorbereidingsproces vanaf het schetsontwerp tot aan de contractvorming. Als de projectontwikkelaar de “grote lijnen” heeft bepaald en het plan concreet moet worden uitgewerkt, wordt een projectmanager betrokken bij het project. Samen met het projectteam gaan we het plan uitwerken binnen de gestelde randvoorwaarden zoals tijd, geld, kwaliteit, veiligheid en regelgeving. Dit resulteert uiteindelijk in de contractstukken zoals deze zijn terug te vinden in de koperscontractmap.

 

 

 1. Wat maakt het zo speciaal om aan Park van Rodenburg mee te mogen werken?

Park van Rodenburg is gelegen in de wijk RijswijkBuiten, een van de meest duurzame wijken van Nederland. Hier is men constant bezig met de ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. Binnen dit kader proberen we elk project weer uniek te maken met een eigen architectuur, straatbeeld en aanbod van woningtypes. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

 

 

 

 1. Waarom is volgens jou een woning in Park van Rodenburg een goede investering?

Ik denk dat een woning in Park van Rodenburg een goede investering is om vele redenen. De woningen zijn energieneutraal, van een kwalitatief hoog niveau en worden compleet aangeboden. Dit kenmerkt zich o.a. door de luxe afwerking met een Siematic-keuken, voorzien van Siemens inbouwapparatuur en Villeroy & Boch sanitair. Deze nieuwe frisse woonwijk is helemaal klaar voor de toekomst!

 

Persoonlijk vind ik ook de ligging van Park van Rodenburg geweldig. De grote steden Den Haag, Rotterdam en Delft zijn op steenworp afstand. Diverse groene omgevingen zoals het Wilhelminapark en de Delftse Hout zijn om de hoek. De Noordzeekust is tevens dicht in de buurt.

 

 

 

 1. Zou je kunnen uitleggen waarom de woningen energieneutraal zijn?

De woningen zijn energieneutraal omdat alle gebouwgebonden energie zelf door de woningen wordt opgewekt. Met gebouwgebonden energie bedoelen we alleen de energie die nodig is voor het gebouw, in dit geval de woning. Dit betreft onder andere energie voor verwarming en elektra. De woningen worden energieneutraal gemaakt door de toepassing van moderne installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een WTW-ventilatiesysteem en een douche-WTW. Door het lage energieverbruik van deze installaties in combinatie met de opwekking middels zonnepanelen, kan de woning in de eigen gebouwgebonden energiebehoefte voorzien. Je hebt dus alleen nog energie nodig voor het persoonsgebonden energieverbruik zoals bijvoorbeeld tv-kijken, wassen en koken.

 

 

 

 

 1. Wat moeten de kopers, volgens jou, echt weten over project Park van Rodenburg?

De koper ziet bij de koop van de woning een brochure, tekeningen, mooie 3D-impressies, maar uiteraard niet het gezicht van de vele betrokkenen bij dit project.  Deze stukken zijn uitgewerkt met een projectteam die maanden en sommige jaren bezig zijn geweest met het plan. Ik vind het belangrijk en leuk om te vertellen dat dit een zeer gepassioneerd team is, dat zich zo goed mogelijk in de koper probeert te verplaatsen en daarmee het plan constant kritisch blijft beoordelen. We ‘behandelen’ de woningen alsof het onze eigen woningen zijn.

Park van Rodenburg klaar voor de toekomst!

 

Nederland wil van het gas af. In RijswijkBuiten is dit al lange tijd de normaalste zaak van de wereld. Inmiddels zijn er reeds 1200 woningen gasloos en energieneutraal gebouwd. In RijswijkBuiten wordt er zelfs op veel meer vlakken aan duurzaamheid gedacht. Door al jarenlang duurzaam te ontwikkelen is RijswijkBuiten de meeste duurzame wijk van Nederland en zijn de woningen klaar voor de toekomst!

 

ENERGIESYSTEEM:

Alle woningen in Park van Rodenburg zijn door slimme installaties energieneutraal. Door onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling is een gasaansluiting verleden tijd. Daarnaast zorgt dit voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik! Alle woningen zijn energieneutraal met een EPC 0,0. Dat wil zeggen dat het energieverbruik dat hoort bij de woning (zoals de ventilatie en verwarming) door de woning zélf wordt opgewekt en het geen extra stroomverbruik nodig heeft. Een deel van het energiesysteem kun je huren op kopen. In de basis is ervoor gekozen om dit systeem te huren. Kopen (en meefinancieren in je hypotheek) is vaak de aantrekkelijkste optie omdat het in de maandlasten maar een paar tientjes scheelt. Kopen is niet in iedere situatie de beste keuze. Wat in jouw geval het slimste is nemen de hypotheekspecialisten van NEXTHome  graag met je door.

 

 

WATER- EN BODEMSYSTEEM

In Nederland merken we dat de buien heftiger worden en dat er meer droge periodes zijn dan voorheen. Bij de inrichting van het openbaar gebied wordt er in RijswijkBuiten gezorgd voor een uitgekiend water- en bodemsysteem. Zo wordt het regenwater in Park van Rodenburg bovengronds afgewaterd. Met het lokaal bergen en laten infiltreren van water voorkomen we wateroverlast en uitdroging van de grond.

 

PARKEREN

De inrichting van de wijk krijgt een kindvriendelijke uitstraling met autoluwe straten. Om dit te realiseren is de ambitie door de hele wijk, op loopafstand van de woningen, centrale punten met deelauto’s te realiseren. Bewoners leveren hiermee een bijdrage aan de duurzaamheid van RijswijkBuiten en een autoluw Parkrijk. Bij de ontwikkeling en uitwerking van bouwplannen wordt rekening gehouden met een parkeernorm van 1,3. Altijd één parkeerplaats per woning en 0,3 parkeerplaats voor bezoekers parkeren.

 

 

MOBILITEITSPUNTEN

Een mobiliteitspunt is een herkenbare locatie in de wijk met een divers aanbod aan vervoersmogelijkheden en andere voorzieningen. Bij deze mobiliteitspunten staan deelauto’s die de nieuwe bewoners van Parkrijk exclusief kunnen gebruiken. Afhankelijk van de locatie en de wensen uit de buurt kunnen daar op termijn bijkomende functies aangeboden worden, zoals deelfietsen en elektrische laadpalen. Een mobiliteitspunt is dus als het ware een spreekwoordelijk vertrek- of overstappunt voor iedere duurzame reis. Wil je meer weten over het parkeren en de mobiliteitspunten, bekijk dan de website www.rijswijkbuiten.nl.

 

 

 

 

Fase 2 - 11 mei in Voorverkoop

Wonen zoals wonen bedoeld is, dat kan alleen in Park van Rodenburg. Eén van de meest duurzame wijken van Nederland op steenworp afstand van de grote steden Rotterdam, Den Haag en Delft. De eerste fase van Park van Rodenburg, bestaande uit 39 karaktervolle woningen, is op maandag 27 april in Voorverkoop gegaan en inmiddels zijn alle woningen gereserveerd!

 

Wegens dit succes gaan we versneld in Voorverkoop met fase 2. 

 

 

 

De belangstelling voor de eerste fase van Park van Rodenburg is groot. We hebben ons best gedaan een mooie woonwijk te ontwikkelen en zien deze belangstelling dan ook als een groot compliment. Er zijn vele kandidaten die zich voor fase 1 hebben ingeschreven en niet in aanmerking zijn gekomen. Ook is er een groep kandidaten die heeft gewacht op de verkoop van fase 2. Om beide groepen een gelijke kans te geven op een woning, ziet het proces er als volgt uit:

 • GROEP 1 | Opnieuw inschrijven
  De kandidaten uit fase 1 die de inschrijvingen hebben voltooid door de bevestigingsmail door te sturen, maar niet in aanmerking zijn gekomen voor een woning. Zij kunnen aangeven of ze in aanmerking willen komen op een woning in fase 2 door het formulier 'opnieuw inschrijven fase 2' in te vullen. Dit formulier is tot woensdag 13 mei 9.00 uur in te vullen in het account. De tijdsvolgorde van inschrijving fase 1 blijft staan. Deze kandidaten hoeven geen bevestigingsmail meer te sturen.
 • GROEP 2 | Nieuwe inschrijvers
  Nieuwe kandidaten kunnen zich inschrijven voor fase 2 volgens hierna beschreven proces.

We zullen de kandidaten uit beide groepen om en om benaderen, zodat iedereen evenveel kans heeft op een woning. Bekijk hier het complete aankoopproces.

 

 

 

 

VOORVERKOOP PARK VAN RODENBURG FASE 2 

11 MEI 2020

 

Voorverkoop fase 2
Fase 2 van Park van Rodenburg, bestaande uit 38 karaktervolle woningen, gaat op maandag 11 mei vanaf 9.00 uur van start met de online Voorverkoop. De V.O.N. prijzen zijn bekend en het is mogelijk om in de accountomgeving een formulier (voor groep 2) in te vullen waarmee je uiteindelijk een woning kunt reserveren.

 

 

Het woningaanbod van Park van Rodenburg fase 2 bestaat uit:

Verandawoningen L           (ca. 126 - 131m2)          €437.000,- tot €465.000,- V.O.N.

Hofwoningen L                   (ca. 126 - 132m2)          €435.000,- tot €460.000,- V.O.N.

Hofwoningen                      (ca. 111 - 116m2)           €380.000,- tot €394.000,- V.O.N.

 

Wonen in een intieme straat of juist aan het water, er is ruimte genoeg om te leven, te genieten en al jouw hobby's uit te oefenen. Zet de volgende data van het aankoopproces in je agenda!

 

 

11 MEI | START VERKOOP FASE 2
13 MEI 9.00 UUR | DIGITAAL LOKET GEOPEND
15 EN 16 MEI | KENNISMAKINGSGESPREK

 

 

 

Ben je net zo enthousiast als wij?
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door jezelf te registreren op de website. In de accountomgeving kun je daarnaast jouw woningvoorkeur aangeven.

 

27 APRIL IN VOORVERKOOP

Wonen zoals wonen bedoeld is, dat kan alleen in Park van Rodenburg. Een prettige buurt omringd door natuur en het Wilhelminapark op loopafstand. Met een woning in een intieme straat, aan een groene laan of met veranda aan het water. Het woningaanbod van Park van Rodenburg bestaat uit Herenhuizen, Verandawoningen en Hofwoningen in verschillende varianten. Fase 1 van Park van Rodenburg, bestaande uit 39 karaktervolle woningen, gaat op maandag 27 april van start met de online Voorverkoop.

 

Park van Rodenburg

 

 • Ruime woningen in groene en kindvriendelijke buurt
 • Energieneutraal door zonnepanelen en warmtepomp
 • Groot wooncomfort door vloerverwarming en -koeling
 • Inclusief luxe Siematic-keuken met Siemens inbouwapparatuur
 • Inclusief complete badkamer met Villeroy & Boch sanitair
 • Mooie tuinen met goede zonligging met het Wilhelminapark om de hoek
 • Keuze om een woning te reserveren of voorrang te krijgen
 • Woonoppervlak: 111 m2 - 134 m2
 • Indicatieve prijsbandbreedte: €368.000 - €515.000 V.O.N.

 

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit project? We hebben met zorg een informatiepakket samengesteld welke op onze website te vinden is. Wil je graag in aanmerking komen voor één van de woningen van Park van Rodenburg? Zet de volgende data van het aankoopproces in je agenda!

 

 

Op maandag 27 april start de digitale Voorverkoop. De definitieve V.O.N. prijzen zijn dan bekend alleen zijn nog niet alle contractstukken gereed. Om te kunnen reserveren geven we je de mogelijkheid het inschrijfformulier in te vullen in je account. Deze is beschikbaar vanaf 09.00. Als je het gehele inschrijfformulier invult, dan krijg je een bevestigingsmail met de ingevulde gegevens.

 

Let op: door alleen het invullen van dit inschrijfformulier ben je nog niet ingeschreven.

 

 

 

Als je wilt een woning wilt reserveren, dan kun je 29 april vanaf 12.00u de bevestigingsmail

mailen naar M.Bijl@nexthome.nl. Op volgorde van binnenkomst van de mail plannen we de digitale Kennismakingsgesprekken in. Dus hoe eerder je de mail toestuurt, hoe groter de kans dat jij als één van de eersten op Kennismakingsgesprek gaat en dus de woning van jouw voorkeur kunt reserveren.

Wil je een woning in ons plan reserveren dan is het zaak zo snel mogelijk digitaal in gesprek te gaan met de hypotheekspecialisten van NEXTHome. Ook als je al een oriëntatiegesprek hebt gehad.

 

 

 

De kennismakingsgesprekken zullen online plaatsvinden via Teams of Skype en starten op vrijdag 1 mei 2020 om 9.00 uur. Het is verstandig om hier rekening mee te houden in je agenda. Als in het Kennismakingsgesprek met NEXTHome blijkt dat de woning haalbaar en betaalbaar is, dan zijn er twee opties mogelijk.

 

 1. Reserveringsovereenkomst
 2. Voorrangskandidaat

 

Meer weten over dit aankoopproces? Klik op onderstaande button.

 

 

 

Duurzaamheidshypotheek

De woningen van Park van Rodenburg worden duurzaam gebouwd, wat je als koper recht geeft op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek. We zetten de voordelen hiervan graag op een rij:

 

 • Extra hypotheekrentekorting voor een energiezuinig huis
 • Meerwerk (upgrades keuken, badkamer, vloeren e.d.) volledig mee te financieren
 • Oplossingen voor dubbele maandlasten tijdens de bouw
 • Een hogere hypotheek mogelijk bij een energiezuinig huis
 • Uitmuntende overbruggingsmogelijkheden voor kopers die nu al een koopwoning hebben
 • Nóg lagere maandlasten gewenst? Onder voorwaarden een deel hypotheek Aflossingsvrij
 • Advies- en bemiddelingskosten voor je hypotheek € 800,-

 

 

 

Ben je net zo enthousiast als wij?
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door jezelf te registreren op de website. In de accountomgeving kun je daarnaast jouw woningvoorkeur aangeven.

De 5 redenen om te kiezen voor nieuwbouw!

Voor veel mensen is de prijsstelling van een nieuwbouwwoning onbegrijpelijk. Mensen vragen zich iedere keer weer af waarom we geen woningen bouwen van € 200.000,- gericht op starters. De waarheid is dat vaak alleen de grond ónder het huis al € 200.000,- kost. En dan moet uiteraard de eerste baksteen nog gelegd worden. Vergeleken met bestaande bouw zal een nieuwbouwwoning een hogere aanschafprijs hebben. Dit lijkt op het eerste gezicht onlogisch, totdat je je begint te realiseren waarmee een nieuwbouwwoning allemaal is uitgerust en wat voor voordelen dit met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de goede isolatie en daardoor zeer lage energiekosten. Je leest hier meer over de 5 meest genoemde voordelen van nieuwbouw.

 

 

 

1. Onderhoudsvrij

Alles aan je nieuwe huis is nieuw en fris. Daardoor heeft jouw huis de eerste jaren nauwelijks of geen onderhoud nodig. Dit gemak is mede te danken aan de materiaalkeuze.

 

2. Op maat

Op vele manieren kun je van een nieuwbouwwoning echt jouw thuis maken. Zo zijn er indelingsopties en diverse uitbreidingmogelijkheden. De keuken, de badkamer en het toilet zijn ook helemaal naar wens samen te stellen. Bij Park van Rodenburg is dat mogelijk bij showroom THUIS van Dura Vermeer.

 

3. Comfortabel

Een nieuwbouwwoning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor isolatie. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Bouwkundig voldoet jouw nieuwbouwwoning eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil.

 

4. Energiezuinig

Alle woningen in Park van Rodenburg zijn door slimme installaties energieneutraal. Door onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling, is een gasaansluiting verleden tijd. Daarnaast zorgt dit voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik. Alle woningen zijn energieneutraal met een EPC 0,0. Dat wil zeggen dat het energieverbruik dat hoort bij de woning (zoals de ventilatie en verwarming) door de woning zelf worden opgewekt en het geen extra stroomverbruik nodig heeft.

 

5. Veilig

Het huis is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Standaard is bijv. een nieuwbouwhuis voorzien van rookmelders. Ook zijn alle wandcontractdozen voorzien van randaarde.

 

 

 

De woningen van Park van Rodenburg zijn energieneutraal en gasloos. Uiteraard heeft dit een effect op je energierekening. Ook heb je geen zorgen over de toekomstige investeringen wegens verduurzamingseisen. Wij bouwen je huis uiteraard op basis van de nieuwste kwaliteitseisen. Anders dan bij een bestaand huis, zul je dus jarenlang geen groot onderhoud hebben en heb je langdurige garanties op vele onderdelen van je huis. Een verstandige investering dus!

 

Doordat onze woningen energieneutraal worden gebouwd, heb je als koper recht op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek. Enkele voordelen van zo’n Duurzaamheidshypotheek zijn: extra hypotheekrentekorting, meerwerk mee kunnen financieren, oplossingen voor dubbele maandlasten tijdens de bouw en er is een hogere hypotheek mogelijk. Wil je hier meer over weten en wil je je maandlasten berekenen? Klik dan hier.

Interview: Architecten aan het woord

We geven graag een gezicht aan de mensen achter de schermen van project Park van Rodenburg.

Dit keer brengen we Architect Directeur Remco Verbeek en Projectarchitect Bas Rougoor in beeld.

 

 

Kunnen jullie ons een kijkje geven in de taken van een architect, van aanvraag tot definitief ontwerp?
De werkzaamheden en ontwerpopgaven van een architect zijn zeer uiteenlopend. Dit kan een villa zijn of een complexe opgave, zoals een ziekenhuis of een stationsgebouw. Een architect houdt zich bezig met nieuwbouw, renovatie, herbestemming of combinaties daarvan. Welk ontwerpopgave het ook is, we doorlopen altijd verschillende fases. De eerste fase is een schetsontwerp en de laatste is de uiteindelijke uitvoering.

Voordat er een lijn op papier komt, bestudeert de architect de uitvraag en de omgevingsfactoren. Bij project Park van Rodenburg hebben we een analyse gemaakt van de locatie, het landschap, de huidige bebouwing, de historie van de plek en de omgeving. De visie vanuit de gemeente voor de wijk RijswijkBuiten als geheel, combineren we met de analyse. Dit vormt de start van het project en wordt als inspiratie gebruikt voor de eerste schetsen.

Het schetsontwerp wordt gepresenteerd aan de opdrachtgever en de stedenbouwkundige van de gemeente. De eventuele feedback en aanvullende wensen worden uitgewerkt en gecombineerd met een bouwsysteem. Pas als alles in het ontwerp goed samenkomt, zowel stedenbouwkundig, financieel, functioneel, esthetisch als de wens van de gemeente en de opdrachtgever, dan spreken we van een definitief ontwerp.

 

Vanaf welk moment komt de architect in beeld?
Dit is afhankelijk van het plan, maar het liefst zo vroeg mogelijk. Het is belangrijk dat een architect op de hoogte is van een plan- of gebiedsontwikkeling. De architect weet dan aan welke aspecten veel waarde wordt gehecht en hier rekening mee kan houden in het ontwerp. Bij project Park van Rodenburg zaten wij al bij de eerste stedenbouwkundige uitwerking aan tafel.

 

De woningen van Park van Rodenburg hebben een stijlvolle uitstraling. Wat was jullie inspiratiebron voor het gebruik van bepaalde stijlelementen?
Park van Rodenburg bestaat uit verschillende woonsferen. Zo staan er rijzige herenhuizen aan de statige lanen, informele woningen in de binnengebieden en verandawoningen georiënteerd op de as van het park. Een belangrijke inspiratiebron voor Parkrijk is de karakteristieke woonbuurt Leeuwendaal in Rijswijk. Kenmerkend voor deze woningen zijn de verspringende rooilijnen met groene voortuinen, waarmee de woningen de kromming van de straat begeleiden. Leeuwendaal is rijk aan detaillering in de architectuur en er is een gevarieerd palet aan baksteenkleuren gebruikt. Op die manier krijgt elke woning een unieke uitstraling. 

De verspringende rooilijnen zijn terug te vinden aan de statige laan, waarmee aan de zonnige voorzijde ruimte gemaakt wordt voor groen ingerichte tuintjes. De huizen in het binnengebied hebben eveneens voortuinen wat de straat erg levendig maakt. Alle woningtypologieën in Park van Rodenburg hebben enkele klassieke elementen meegekregen zoals roedes in de bovenlichten van de kozijnen en verschillende metselwerkdetails. Deze zijn gecombineerd met eigentijdse details en een mix van metselwerkkleuren die typerend en herkenbaar zijn voor de wijk RijswijkBuiten. Het toevoegen van elementen zoals veranda’s luifels en erkers zorgt er ten slotte voor dat elke woning in Park van Rodenburg zijn eigen stijlvolle karakter krijgt.

 

RijswijkBuiten is de meest duurzame wijk van Nederland. In hoeverre komt dit terug in de ontwerpen?
Het mooie van het duurzame streven van RijswijkBuiten is dat er tijdens het ontwerp al rekening kan worden gehouden met aanpassingen die nodig zijn om een woning duurzaam te maken. Zonder dat dit ten koste gaan van de ontwerpkwaliteit. Voor warmtepompen en overige installaties is al een ruimte gereserveerd in de woningindeling. De zonnepanelen zijn netjes opgenomen met een in-dak bouwsysteem op de schuine daken en vallen zelfs compleet buiten het zicht op de platte daken van de herenhuizen. Dit geeft een verzorgde uitstraling en laat zien dat er al vanaf het begin van het ontwerp over na is gedacht.

 

Tot slot. In hoeverre hebben jullie in de woningen rekening gehouden met de kinderen die er komen te wonen?
Aan de zuidzijde van Park van Rodenburg loopt een schoolroute. Er loopt een extra brede stoep evenwijdig aan de autoluwe straat. De route is voorzien van groen en biedt ruimte om te spelen. Een groot aantal woningen die parallel staan aan deze route hebben we voorzien van een veranda. De veranda geeft de mogelijkheid om heerlijk buiten te zitten en geeft goed zicht op de straat en de schoolroute. Bovendien is het makkelijk en leuk om voorbijgangers aan te spreken of uit te nodigen. 

Profiteer nu van een lage hypotheekrente

Een energieneutrale woning kopen? De 10-jaars hypotheekrente is nu onder de 1%!

 

Wie had dit kunnen voorspellen? Dit is in onze geschiedenis nog nooit voorgekomen. Vanaf maandag 17 februari 2020 is de 10-jaars basis hypotheekrente voor energieneutrale woningen 0,95%. En ja, bij Park van Rodenburg zijn de woningen energieneutraal! Ook de 20-jaars basisrente is fenomenaal met een prachtige 1,35%.
Deze rentes worden aangeboden door Triodos, een bank die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De hypotheken van Triodos hebben goede voorwaarden en zijn verkrijgbaar via onze hypotheekpartner NEXTHome.

 

De lage rentes zorgen ervoor dat iedereen die voldoende leencapaciteit heeft, geconfronteerd wordt met maandlasten waarvan je niet durft te dromen.  Maar liefst 20 jaar lang extreem lage maandlasten, maakt wonen extra leuk! De oriëntatiegesprekken voor Park van Rodenburg zijn in volle gang bij NEXTHome in Oud-Beijerland. Wil je een prachtig huis met een fantastische maandlast? Dan ben je bij Park van Rodenburg aan het juiste adres!

 

Heb je vragen over de Duurzaamheidshypotheek, neem dan telefonisch contact op met NEXTHome op 0186-745772 en vraag naar Aletta, Miriam of Richard. Dit zijn de Hypotheekspecialisten voor Park van Rodenburg. Mailen kan naar info@nexthome.eu.

 

Woonbeurs Rotterdam verplaatst

Het is bijna zover, Woonbeurs Rotterdam! Maak kennis met het nieuwbouwproject Park van Rodenburg in Rijswijk. Wij nodigen je graag uit op zaterdag 27 en zondag 28 juni tussen 12.00 - 17.00 uur in het WTC aan het Beursplein 37 in Rotterdam.

Een fijne buurt, midden in de wijk Parkrijk in RijswijkBuiten met het Wilhelminapark als verlenging van je tuin. Tijdens Woonbeurs Rotterdam vertellen we je graag alles over deze energiezuinige woningen op onze stand L-5. Een team van specialisten staat voor je klaar om vragen te beantwoorden.

 

Ruime woningen in groene en kindvriendelijke buurt
Het woningaanbod van Park van Rodenburg bestaat uit Herenhuizen, Hofwoningen en Verandawoningen in verschillende varianten. Aan een prachtige laan, in een intiem straatje óf juist aan het water. De woningen liggen tussen de statige Parelgraslaan en een ruime waterpartij die beide uitkomen op het Wilhelminapark. Er komen in totaal ongeveer 77 ruime woningen met afmetingen van circa 111 tot 145 m². Met architectuur die knipoogt naar het vakmanschap van vroeger met het comfort van nu. Een heerlijke, groene woonbeleving, met het park om de hoek.

Word je net zo enthousiast als wij?
Wij ontvangen je graag op zaterdag 27 en zondag 28 juni op de Woonbeurs in Rotterdam, standnummer L-5. 

Bovendien maak je kans op een badkamer van SaniDump, een keukenapparaat van Asto Keukens of een wooncheque.

We verheugen ons op je komst!

 

Hartelijke groet,

Het verkoopteam van Park van Rodenburg

 

 

BLOG: comfort in de winter en zomer

Bij Park van Rodenburg passen we alleen de nieuwste technieken toe om de kwetsbaarheid voor klimaatverandering te verminderen. Voor het verwarmen van de woning halen we de warmte uit de bodem, waardoor we geen gas meer nodig hebben. Middels een warmtepomp brengen we de warmte uit de bodem over op de vloerverwarming. Dit is niet alleen de meest comfortabele vorm van verwarming, je krijgt er ook nog eens ‘koeling’ bij. In de zomer werkt het principe namelijk net andersom. Dan wordt de warmte teruggevoerd naar de bodem. Via de vloer kun je jouw woning dan ook op de warme dagen behaaglijk houden.

Wat doet een warmtepomp precies?
Een warmtepomp is een soort CV-ketel en zorgt voor een aangename temperatuur én voor een snelle toevoer van warm water. In plaats van het gebruik van gas onttrekt de warmtepomp warmte uit de bodem. Met die warmte wordt de verwarming in de woningen op de juiste temperatuur gebracht. Het klimaatsysteem zorgt voor een gelijkmatige warmte, de hele dag en nacht door. De warmtepomp kiest automatisch voor verwarmen of verkoelen, afhankelijk van de ingestelde temperatuur.

Een bijkomend voordeel van dit systeem is dat de gehele woning is voorzien van vloerverwarming. Doordat radiotoren niet meer nodig zijn in huis, ben je optimaal flexibel in het indelen van de woning!

Bekijk hier hoe warmte en koeling uit de bodem straks de woning binnenkomt.

 

 

INTERVIEW: ontwikkelaar aan het woord

Als ontwikkelaar van Park van Rodenburg staat Gijs Caljé (Dura Vermeer) helemaal aan het begin van deze duurzame buurt naastgelegen het Wilhelminapark. “Het mooiste aan ontwikkelen vind ik de afwisselende mix tussen het werken op commercieel- en technisch vlak.”

 

Gijs, kun je ons vertellen wat de werkzaamheden van een ontwikkelaar bij Dura Vermeer inhouden? 

Als ontwikkelaar bij Dura Vermeer begint mijn verantwoordelijkheid voor het project al bij het begin, de conceptfase. Samen met een team van specialisten bedenken we welke woningen er gaan komen en hoe ze eruit komen te zien. In deze fase vind ik het belangrijk om te luisteren naar betrokkenen en bewoners van de woningen die we eerder hebben gebouwd in RijswijkBuiten. Dit zodat we de wensen van de gebruikers zo goed mogelijk meenemen. Het plan moet daarnaast passen binnen de randvoorwaarden die gelden in het gebied. Daarom wordt het plan ontwikkeld in samenspraak met verschillende partijen zoals de gemeente en adviseurs. Als ontwikkelaar coördineer je alle werkzaamheden, zodat de woningen verkocht en gebouwd kunnen worden.

 

Het project Park van Rodenburg heeft een bijzondere naam, hoe zijn jullie op deze naam gekomen? 

We vinden het belangrijk dat de geschiedenis van deze plek niet wordt vergeten. De familie Rodenburg heeft hier jarenlang een boerenbedrijf gehad en uiteindelijk plaats gemaakt voor het Wilhelminapark en het nieuwbouwplan van Parkrijk. Dit belangrijke verleden én de ligging aan het Wilhelminapark mochten dan ook niet ontbreken in de identiteit van het plan en de projectnaam.

 

Zou je ons kunnen vertellen hoe jullie de identiteit in jullie plan hebben laten terugkomen? 

In het plan zijn de relatie met het Wilhelminapark en de historische achtergrond van het gebied goed terug te zien. De Parelgraslaan en de verbrede watergang sluiten straks direct aan op het Wilhelminapark. Vanzelfsprekend helpen de veranda’s en een groene tuininrichting bij het duurzame en groene karakter van de wijk. Hierdoor woon je straks fijn buiten bij het park! Qua historie wordt er met de architectuur geprobeerd een knipoog te maken naar het verleden. Dat kun je wel aan Zeinstra Veerbeek architecten overlaten. Ze hebben bijvoorbeeld ook de woonwijk Vroondaal in Den Haag ontworpen. Er is in Park van Rodenburg gekozen voor traditionele architectuur met een moderne twist.

 

Waar hebben jullie nog meer rekening mee gehouden tijdens het uitwerken van dit plan?

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten veel te kiezen hebben. In Park van Rodenburg is er daarom voor ieder wat wils! Zo zijn er veel verschillende woningtypes, waardoor er altijd wel een droomhuis tussen zit. Een woning met of zonder veranda, wonen aan het water of in een hofje. Noem maar op. Veel woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein of een ingerichte duurzame voortuin. Er is echt veel keuze! Bovendien is een luxe en complete afwerking de standaard in Park van Rodenburg. De luxe Siematic keuken met Siemens inbouwapparatuur en Villeroy & Boch sanitair zijn inbegrepen en er zijn veel keuzemogelijkheden om de woning aan te passen aan de wensen van de bewoner.

Naast de luxe afwerking en de vele keuzemogelijkheden is er nagedacht over de installaties. Geen lelijke radiatoren, maar vloerverwarming met een energiezuinige warmtepomp. En in de hete zomers zorgt deze warmtepomp voor een heerlijk gekoeld huis. Verder zijn de woningen door onder andere de zonnepanelen heel energiezuinig wat de woning ook nog duurzaam maakt. We houden ook rekening met de natuur door vogelnestkasten te plaatsen en het regenwater op duurzame manier af te voeren naar de watergangen. Kortom, te veel om op te noemen. En niet te vergeten: omdat de woningen in Park van Rodenburg duurzaam worden gebouwd, kan onze klant maximaal profiteren van de voordelen van de Duurzaamheidshypotheek. Onze klant kan hiervoor terecht bij onze partner NEXTHome. Dat is toch super?

 

Tot slot, wat zijn volgens jou echt de top drie kwaliteiten van Park van Rodenburg?

Park van Rodenburg heeft heel veel kwaliteiten. Ik vind het daarom lastig om er maar drie te kiezen. Als ik écht zou moeten kiezen zou ik voor deze vijf kwaliteiten gaan:

 • De luxe en complete afwerking
 • De ligging bij het park
 • De mooie architectuur
 • Duurzaam
 • Betaalbaar dankzij de Duurzaamheidshypotheek

 

Wat dat betreft denk ik dat Park van Rodenburg écht onderscheidend zal zijn!

BLOG: Een verstandige investering en een leuker leven

Een verstandige investering
De woningen in Park van Rodenburg zijn Energieneutraal en gasloos. Uiteraard heeft dit een effect op je energierekening. Ook heb je geen zorgen over toekomstige investeringen wegens verduurzamingseisen. Wij bouwen je huis uiteraard op basis van de nieuwste kwaliteitseisen. Anders dan bij een bestaand (tweedehands) huis zul je dus jarenlang geen groot onderhoud hebben en heb je langdurige garanties op vele onderdelen van je huis. Een verstandige investering dus.

Leuker leven
Je koopt een huis omdat je het mooi vindt en omdat je er prettig en met veel comfort in wilt wonen.

Bij een lage hypotheekrentestand koop je naast een huis in principe ook een leuker leven. Hoe láger de maandlast, hoe meer geld er namelijk overblijft voor de mooie dingen in het leven. In Nederland zijn de hypotheekrentes historisch laag. Indien je die lage lasten vastlegt voor 10 of wellicht zelfs 20 jaar, ben je dus langdurig verzekerd van een lage maandlast. De positieve gevolgen van een langdurige lage maandlast op je leven zijn eigenlijk niet eens in geld uit te drukken.

Vergelijk de Nederlandse rente bijvoorbeeld maar eens de Amerikaanse rente. Bij ons cirkelt een 10-jaars rente rond de 1,05%, in Amerika ligt dat rond de 3,75%.  Meer dan drie keer zo hoog met een ander leven als gevolg.

De maandlastencoëfficiënt
De maandlastencoëfficiënt is dus extreem belangrijk in je leven.

Een huis dat nu € 390.000,- kost, kon je vijf jaar geleden wellicht kopen voor € 300.000,-. Alleen was de hypotheekrente toen twee tot drie keer zo hoog dan nu. Je totale maandlasten waren toen dus stevig hoger als nu en wellicht is het zelfs zo dat die maandlasten toen onbetaalbaar waren voor je.

Als je een huis puur zou bekijken als een investering dan kijk je naar de ‘total cost of living’. Als je gaat verhuizen na 15 jaar kijk je naar het verschil in aan- en verkoopprijs, waarbij je de totale maandlasten gedurende die 15 jaar laat meewegen. Dan is het dus zéér de vraag of je met een lagere aankoopprijs en een hogere maandlast uiteindelijk beter af bent. Wat wél een zekerheid is, is dat de hogere maandlast je leven gedurende die 15 jaar wat onaangenamer gemaakt zal hebben.

Een huurder komt er in dit soort vergelijkingen altijd bekaaid van af. Bij een lage rente betaalt een huurder maandelijks veelal meer voor een soortgelijk huis dan een koper. Daarnaast is de vermogensopbouw voor de huurder uiteraard nihil.

De hypotheekspecialisten voor Park van Rodenburg
Met de financiële Quickscan van NEXTHome krijg je vooraf inzicht of wonen in Park van Rodenburg haalbaar en betaalbaar is voor je. Bij een Quickscan hoor jij je maximale leencapaciteit en hoe hoog je maandlasten naar verwachting zullen zijn. Deze service is gratis. Je kent ons en wij kennen jou. Prettig en persoonlijk. Neem voor een Quickscan telefonisch contact op met NEXTHome op 0186-745772 en vraag naar Marco, Daniëlle, Miriam of Aletta. Dit zijn de Hypotheekspecialisten voor Park van Rodenburg. Mailen kan naar info@nexthome.eu.

bekijk de Veelgestelde vragen

2strepen

Contact ons

Contact
Praal Essezoom InstagramFacebook

Blijf op de hoogte Registreren

img_element_recht