Nieuwsberichten

De 5 redenen om te kiezen voor nieuwbouw!

Voor veel mensen is de prijsstelling van een nieuwbouwwoning onbegrijpelijk. Mensen vragen zich iedere keer weer af waarom we geen woningen bouwen van € 200.000,- gericht op starters. De waarheid is dat vaak alleen de grond ónder het huis al € 200.000,- kost. En dan moet uiteraard de eerste baksteen nog gelegd worden. Vergeleken met bestaande bouw zal een nieuwbouwwoning een hogere aanschafprijs hebben. Dit lijkt op het eerste gezicht onlogisch, totdat je je begint te realiseren waarmee een nieuwbouwwoning allemaal is uitgerust en wat voor voordelen dit met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de goede isolatie en daardoor zeer lage energiekosten. Je leest hier meer over de 5 meest genoemde voordelen van nieuwbouw.

 

 

 

1. Onderhoudsvrij

Alles aan je nieuwe huis is nieuw en fris. Daardoor heeft jouw huis de eerste jaren nauwelijks of geen onderhoud nodig. Dit gemak is mede te danken aan de materiaalkeuze.

 

2. Op maat

Op vele manieren kun je van een nieuwbouwwoning echt jouw thuis maken. Zo zijn er indelingsopties en diverse uitbreidingmogelijkheden. De keuken, de badkamer en het toilet zijn ook helemaal naar wens samen te stellen. Bij Park van Rodenburg is dat mogelijk bij showroom THUIS van Dura Vermeer.

 

3. Comfortabel

Een nieuwbouwwoning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor isolatie. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Bouwkundig voldoet jouw nieuwbouwwoning eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil.

 

4. Energiezuinig

Alle woningen in Park van Rodenburg zijn door slimme installaties energieneutraal. Door onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling, is een gasaansluiting verleden tijd. Daarnaast zorgt dit voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik. Alle woningen zijn energieneutraal met een EPC 0,0. Dat wil zeggen dat het energieverbruik dat hoort bij de woning (zoals de ventilatie en verwarming) door de woning zelf worden opgewekt en het geen extra stroomverbruik nodig heeft.

 

5. Veilig

Het huis is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Standaard is bijv. een nieuwbouwhuis voorzien van rookmelders. Ook zijn alle wandcontractdozen voorzien van randaarde.

 

 

 

De woningen van Park van Rodenburg zijn energieneutraal en gasloos. Uiteraard heeft dit een effect op je energierekening. Ook heb je geen zorgen over de toekomstige investeringen wegens verduurzamingseisen. Wij bouwen je huis uiteraard op basis van de nieuwste kwaliteitseisen. Anders dan bij een bestaand huis, zul je dus jarenlang geen groot onderhoud hebben en heb je langdurige garanties op vele onderdelen van je huis. Een verstandige investering dus!

 

Doordat onze woningen energieneutraal worden gebouwd, heb je als koper recht op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek. Enkele voordelen van zo’n Duurzaamheidshypotheek zijn: extra hypotheekrentekorting, meerwerk mee kunnen financieren, oplossingen voor dubbele maandlasten tijdens de bouw en er is een hogere hypotheek mogelijk. Wil je hier meer over weten en wil je je maandlasten berekenen? Klik dan hier.

Interview: Architecten aan het woord

We geven graag een gezicht aan de mensen achter de schermen van project Park van Rodenburg.

Dit keer brengen we Architect Directeur Remco Verbeek en Projectarchitect Bas Rougoor in beeld.

 

 

Kunnen jullie ons een kijkje geven in de taken van een architect, van aanvraag tot definitief ontwerp?
De werkzaamheden en ontwerpopgaven van een architect zijn zeer uiteenlopend. Dit kan een villa zijn of een complexe opgave, zoals een ziekenhuis of een stationsgebouw. Een architect houdt zich bezig met nieuwbouw, renovatie, herbestemming of combinaties daarvan. Welk ontwerpopgave het ook is, we doorlopen altijd verschillende fases. De eerste fase is een schetsontwerp en de laatste is de uiteindelijke uitvoering.

Voordat er een lijn op papier komt, bestudeert de architect de uitvraag en de omgevingsfactoren. Bij project Park van Rodenburg hebben we een analyse gemaakt van de locatie, het landschap, de huidige bebouwing, de historie van de plek en de omgeving. De visie vanuit de gemeente voor de wijk RijswijkBuiten als geheel, combineren we met de analyse. Dit vormt de start van het project en wordt als inspiratie gebruikt voor de eerste schetsen.

Het schetsontwerp wordt gepresenteerd aan de opdrachtgever en de stedenbouwkundige van de gemeente. De eventuele feedback en aanvullende wensen worden uitgewerkt en gecombineerd met een bouwsysteem. Pas als alles in het ontwerp goed samenkomt, zowel stedenbouwkundig, financieel, functioneel, esthetisch als de wens van de gemeente en de opdrachtgever, dan spreken we van een definitief ontwerp.

 

Vanaf welk moment komt de architect in beeld?
Dit is afhankelijk van het plan, maar het liefst zo vroeg mogelijk. Het is belangrijk dat een architect op de hoogte is van een plan- of gebiedsontwikkeling. De architect weet dan aan welke aspecten veel waarde wordt gehecht en hier rekening mee kan houden in het ontwerp. Bij project Park van Rodenburg zaten wij al bij de eerste stedenbouwkundige uitwerking aan tafel.

 

De woningen van Park van Rodenburg hebben een stijlvolle uitstraling. Wat was jullie inspiratiebron voor het gebruik van bepaalde stijlelementen?
Park van Rodenburg bestaat uit verschillende woonsferen. Zo staan er rijzige herenhuizen aan de statige lanen, informele woningen in de binnengebieden en verandawoningen georiënteerd op de as van het park. Een belangrijke inspiratiebron voor Parkrijk is de karakteristieke woonbuurt Leeuwendaal in Rijswijk. Kenmerkend voor deze woningen zijn de verspringende rooilijnen met groene voortuinen, waarmee de woningen de kromming van de straat begeleiden. Leeuwendaal is rijk aan detaillering in de architectuur en er is een gevarieerd palet aan baksteenkleuren gebruikt. Op die manier krijgt elke woning een unieke uitstraling. 

 

De verspringende rooilijnen zijn terug te vinden aan de statige laan, waarmee aan de zonnige voorzijde ruimte gemaakt wordt voor groen ingerichte tuintjes. De huizen in het binnengebied hebben eveneens voortuinen wat de straat erg levendig maakt. Alle woningtypologieën in Park van Rodenburg hebben enkele klassieke elementen meegekregen zoals roedes in de bovenlichten van de kozijnen en verschillende metselwerkdetails. Deze zijn gecombineerd met eigentijdse details en een mix van metselwerkkleuren die typerend en herkenbaar zijn voor de wijk RijswijkBuiten. Het toevoegen van elementen zoals veranda’s luifels en erkers zorgt er ten slotte voor dat elke woning in Park van Rodenburg zijn eigen stijlvolle karakter krijgt.

 

RijswijkBuiten is de meest duurzame wijk van Nederland. In hoeverre komt dit terug in de ontwerpen?
Het mooie van het duurzame streven van RijswijkBuiten is dat er tijdens het ontwerp al rekening kan worden gehouden met aanpassingen die nodig zijn om een woning duurzaam te maken. Zonder dat dit ten koste gaan van de ontwerpkwaliteit. Voor warmtepompen en overige installaties is al een ruimte gereserveerd in de woningindeling. De zonnepanelen zijn netjes opgenomen met een in-dak bouwsysteem op de schuine daken en vallen zelfs compleet buiten het zicht op de platte daken van de herenhuizen. Dit geeft een verzorgde uitstraling en laat zien dat er al vanaf het begin van het ontwerp over na is gedacht.

 

Tot slot. In hoeverre hebben jullie in de woningen rekening gehouden met de kinderen die er komen te wonen?
Aan de zuidzijde van Park van Rodenburg loopt een schoolroute. Er loopt een extra brede stoep evenwijdig aan de autoluwe straat. De route is voorzien van groen en biedt ruimte om te spelen. Een groot aantal woningen die parallel staan aan deze route hebben we voorzien van een veranda. De veranda geeft de mogelijkheid om heerlijk buiten te zitten en geeft goed zicht op de straat en de schoolroute. Bovendien is het makkelijk en leuk om voorbijgangers aan te spreken of uit te nodigen. 

Profiteer nu van een lage hypotheekrente

Een energieneutrale woning kopen? De 10-jaars hypotheekrente is nu onder de 1%!

 

Wie had dit kunnen voorspellen? Dit is in onze geschiedenis nog nooit voorgekomen. Vanaf maandag 17 februari 2020 is de 10-jaars basis hypotheekrente voor energieneutrale woningen 0,95%. En ja, bij Park van Rodenburg zijn de woningen energieneutraal! Ook de 20-jaars basisrente is fenomenaal met een prachtige 1,35%.
Deze rentes worden aangeboden door Triodos, een bank die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De hypotheken van Triodos hebben goede voorwaarden en zijn verkrijgbaar via onze hypotheekpartner NEXTHome.

 

De lage rentes zorgen ervoor dat iedereen die voldoende leencapaciteit heeft, geconfronteerd wordt met maandlasten waarvan je niet durft te dromen.  Maar liefst 20 jaar lang extreem lage maandlasten, maakt wonen extra leuk! De oriëntatiegesprekken voor Park van Rodenburg zijn in volle gang bij NEXTHome in Oud-Beijerland. Wil je een prachtig huis met een fantastische maandlast? Dan ben je bij Park van Rodenburg aan het juiste adres!

 

Heb je vragen over de Duurzaamheidshypotheek, neem dan telefonisch contact op met NEXTHome op 0186-745772 en vraag naar Aletta, Miriam of Richard. Dit zijn de Hypotheekspecialisten voor Park van Rodenburg. Mailen kan naar info@nexthome.eu.

 

Woonbeurs Rotterdam verplaatst

Het is bijna zover, Woonbeurs Rotterdam! Maak kennis met het nieuwbouwproject Park van Rodenburg in Rijswijk. Wij nodigen je graag uit op zaterdag 27 en zondag 28 juni tussen 12.00 - 17.00 uur in het WTC aan het Beursplein 37 in Rotterdam.

Een fijne buurt, midden in de wijk Parkrijk in RijswijkBuiten met het Wilhelminapark als verlenging van je tuin. Tijdens Woonbeurs Rotterdam vertellen we je graag alles over deze energiezuinige woningen op onze stand L-5. Een team van specialisten staat voor je klaar om vragen te beantwoorden.

 

Ruime woningen in groene en kindvriendelijke buurt
Het woningaanbod van Park van Rodenburg bestaat uit Herenhuizen, Hofwoningen en Verandawoningen in verschillende varianten. Aan een prachtige laan, in een intiem straatje óf juist aan het water. De woningen liggen tussen de statige Parelgraslaan en een ruime waterpartij die beide uitkomen op het Wilhelminapark. Er komen in totaal ongeveer 77 ruime woningen met afmetingen van circa 111 tot 145 m². Met architectuur die knipoogt naar het vakmanschap van vroeger met het comfort van nu. Een heerlijke, groene woonbeleving, met het park om de hoek.

Word je net zo enthousiast als wij?
Wij ontvangen je graag op zaterdag 27 en zondag 28 juni op de Woonbeurs in Rotterdam, standnummer L-5. 

Bovendien maak je kans op een badkamer van SaniDump, een keukenapparaat van Asto Keukens of een wooncheque.

We verheugen ons op je komst!

 

Hartelijke groet,

Het verkoopteam van Park van Rodenburg

 

 

BLOG: comfort in de winter en zomer

Bij Park van Rodenburg passen we alleen de nieuwste technieken toe om de kwetsbaarheid voor klimaatverandering te verminderen. Voor het verwarmen van de woning halen we de warmte uit de bodem, waardoor we geen gas meer nodig hebben. Middels een warmtepomp brengen we de warmte uit de bodem over op de vloerverwarming. Dit is niet alleen de meest comfortabele vorm van verwarming, je krijgt er ook nog eens ‘koeling’ bij. In de zomer werkt het principe namelijk net andersom. Dan wordt de warmte teruggevoerd naar de bodem. Via de vloer kun je jouw woning dan ook op de warme dagen behaaglijk houden.

Wat doet een warmtepomp precies?
Een warmtepomp is een soort CV-ketel en zorgt voor een aangename temperatuur én voor een snelle toevoer van warm water. In plaats van het gebruik van gas onttrekt de warmtepomp warmte uit de bodem. Met die warmte wordt de verwarming in de woningen op de juiste temperatuur gebracht. Het klimaatsysteem zorgt voor een gelijkmatige warmte, de hele dag en nacht door. De warmtepomp kiest automatisch voor verwarmen of verkoelen, afhankelijk van de ingestelde temperatuur.

Een bijkomend voordeel van dit systeem is dat de gehele woning is voorzien van vloerverwarming. Doordat radiotoren niet meer nodig zijn in huis, ben je optimaal flexibel in het indelen van de woning!

Bekijk hier hoe warmte en koeling uit de bodem straks de woning binnenkomt.

 

 

INTERVIEW: ontwikkelaar aan het woord

Als ontwikkelaar van Park van Rodenburg staat Gijs Caljé (Dura Vermeer) helemaal aan het begin van deze duurzame buurt naastgelegen het Wilhelminapark. “Het mooiste aan ontwikkelen vind ik de afwisselende mix tussen het werken op commercieel- en technisch vlak.”

 

Gijs, kun je ons vertellen wat de werkzaamheden van een ontwikkelaar bij Dura Vermeer inhouden? 

Als ontwikkelaar bij Dura Vermeer begint mijn verantwoordelijkheid voor het project al bij het begin, de conceptfase. Samen met een team van specialisten bedenken we welke woningen er gaan komen en hoe ze eruit komen te zien. In deze fase vind ik het belangrijk om te luisteren naar betrokkenen en bewoners van de woningen die we eerder hebben gebouwd in RijswijkBuiten. Dit zodat we de wensen van de gebruikers zo goed mogelijk meenemen. Het plan moet daarnaast passen binnen de randvoorwaarden die gelden in het gebied. Daarom wordt het plan ontwikkeld in samenspraak met verschillende partijen zoals de gemeente en adviseurs. Als ontwikkelaar coördineer je alle werkzaamheden, zodat de woningen verkocht en gebouwd kunnen worden.

 

Het project Park van Rodenburg heeft een bijzondere naam, hoe zijn jullie op deze naam gekomen? 

We vinden het belangrijk dat de geschiedenis van deze plek niet wordt vergeten. De familie Rodenburg heeft hier jarenlang een boerenbedrijf gehad en uiteindelijk plaats gemaakt voor het Wilhelminapark en het nieuwbouwplan van Parkrijk. Dit belangrijke verleden én de ligging aan het Wilhelminapark mochten dan ook niet ontbreken in de identiteit van het plan en de projectnaam.

 

Zou je ons kunnen vertellen hoe jullie de identiteit in jullie plan hebben laten terugkomen? 

In het plan zijn de relatie met het Wilhelminapark en de historische achtergrond van het gebied goed terug te zien. De Parelgraslaan en de verbrede watergang sluiten straks direct aan op het Wilhelminapark. Vanzelfsprekend helpen de veranda’s en een groene tuininrichting bij het duurzame en groene karakter van de wijk. Hierdoor woon je straks fijn buiten bij het park! Qua historie wordt er met de architectuur geprobeerd een knipoog te maken naar het verleden. Dat kun je wel aan Zeinstra Veerbeek architecten overlaten. Ze hebben bijvoorbeeld ook de woonwijk Vroondaal in Den Haag ontworpen. Er is in Park van Rodenburg gekozen voor traditionele architectuur met een moderne twist.

 

Waar hebben jullie nog meer rekening mee gehouden tijdens het uitwerken van dit plan?

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten veel te kiezen hebben. In Park van Rodenburg is er daarom voor ieder wat wils! Zo zijn er veel verschillende woningtypes, waardoor er altijd wel een droomhuis tussen zit. Een woning met of zonder veranda, wonen aan het water of in een hofje. Noem maar op. Veel woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein of een ingerichte duurzame voortuin. Er is echt veel keuze! Bovendien is een luxe en complete afwerking de standaard in Park van Rodenburg. De luxe Siematic keuken met Siemens inbouwapparatuur en Villeroy & Boch sanitair zijn inbegrepen en er zijn veel keuzemogelijkheden om de woning aan te passen aan de wensen van de bewoner.

Naast de luxe afwerking en de vele keuzemogelijkheden is er nagedacht over de installaties. Geen lelijke radiatoren, maar vloerverwarming met een energiezuinige warmtepomp. En in de hete zomers zorgt deze warmtepomp voor een heerlijk gekoeld huis. Verder zijn de woningen door onder andere de zonnepanelen heel energiezuinig wat de woning ook nog duurzaam maakt. We houden ook rekening met de natuur door vogelnestkasten te plaatsen en het regenwater op duurzame manier af te voeren naar de watergangen. Kortom, te veel om op te noemen. En niet te vergeten: omdat de woningen in Park van Rodenburg duurzaam worden gebouwd, kan onze klant maximaal profiteren van de voordelen van de Duurzaamheidshypotheek. Onze klant kan hiervoor terecht bij onze partner NEXTHome. Dat is toch super?

 

Tot slot, wat zijn volgens jou echt de top drie kwaliteiten van Park van Rodenburg?

Park van Rodenburg heeft heel veel kwaliteiten. Ik vind het daarom lastig om er maar drie te kiezen. Als ik écht zou moeten kiezen zou ik voor deze vijf kwaliteiten gaan:

  • De luxe en complete afwerking
  • De ligging bij het park
  • De mooie architectuur
  • Duurzaam
  • Betaalbaar dankzij de Duurzaamheidshypotheek

 

Wat dat betreft denk ik dat Park van Rodenburg écht onderscheidend zal zijn!

BLOG: Een verstandige investering en een leuker leven

Een verstandige investering
De woningen in Park van Rodenburg zijn Energieneutraal en gasloos. Uiteraard heeft dit een effect op je energierekening. Ook heb je geen zorgen over toekomstige investeringen wegens verduurzamingseisen. Wij bouwen je huis uiteraard op basis van de nieuwste kwaliteitseisen. Anders dan bij een bestaand (tweedehands) huis zul je dus jarenlang geen groot onderhoud hebben en heb je langdurige garanties op vele onderdelen van je huis. Een verstandige investering dus.

Leuker leven
Je koopt een huis omdat je het mooi vindt en omdat je er prettig en met veel comfort in wilt wonen.

Bij een lage hypotheekrentestand koop je naast een huis in principe ook een leuker leven. Hoe láger de maandlast, hoe meer geld er namelijk overblijft voor de mooie dingen in het leven. In Nederland zijn de hypotheekrentes historisch laag. Indien je die lage lasten vastlegt voor 10 of wellicht zelfs 20 jaar, ben je dus langdurig verzekerd van een lage maandlast. De positieve gevolgen van een langdurige lage maandlast op je leven zijn eigenlijk niet eens in geld uit te drukken.

Vergelijk de Nederlandse rente bijvoorbeeld maar eens de Amerikaanse rente. Bij ons cirkelt een 10-jaars rente rond de 1,05%, in Amerika ligt dat rond de 3,75%.  Meer dan drie keer zo hoog met een ander leven als gevolg.

De maandlastencoëfficiënt
De maandlastencoëfficiënt is dus extreem belangrijk in je leven.

Een huis dat nu € 390.000,- kost, kon je vijf jaar geleden wellicht kopen voor € 300.000,-. Alleen was de hypotheekrente toen twee tot drie keer zo hoog dan nu. Je totale maandlasten waren toen dus stevig hoger als nu en wellicht is het zelfs zo dat die maandlasten toen onbetaalbaar waren voor je.

Als je een huis puur zou bekijken als een investering dan kijk je naar de ‘total cost of living’. Als je gaat verhuizen na 15 jaar kijk je naar het verschil in aan- en verkoopprijs, waarbij je de totale maandlasten gedurende die 15 jaar laat meewegen. Dan is het dus zéér de vraag of je met een lagere aankoopprijs en een hogere maandlast uiteindelijk beter af bent. Wat wél een zekerheid is, is dat de hogere maandlast je leven gedurende die 15 jaar wat onaangenamer gemaakt zal hebben.

Een huurder komt er in dit soort vergelijkingen altijd bekaaid van af. Bij een lage rente betaalt een huurder maandelijks veelal meer voor een soortgelijk huis dan een koper. Daarnaast is de vermogensopbouw voor de huurder uiteraard nihil.

De hypotheekspecialisten voor Park van Rodenburg
Met de financiële Quickscan van NEXTHome krijg je vooraf inzicht of wonen in Park van Rodenburg haalbaar en betaalbaar is voor je. Bij een Quickscan hoor jij je maximale leencapaciteit en hoe hoog je maandlasten naar verwachting zullen zijn. Deze service is gratis. Je kent ons en wij kennen jou. Prettig en persoonlijk. Neem voor een Quickscan telefonisch contact op met NEXTHome op 0186-745772 en vraag naar Marco, Daniëlle, Miriam of Aletta. Dit zijn de Hypotheekspecialisten voor Park van Rodenburg. Mailen kan naar info@nexthome.eu.

bekijk de Veelgestelde vragen

2strepen

Contact ons

Contact
Facebook

Blijf op de hoogte Registreren

img_element_recht