14-05-2020

Park van Rodenburg klaar voor de toekomst!

 

Nederland wil van het gas af. In RijswijkBuiten is dit al lange tijd de normaalste zaak van de wereld. Inmiddels zijn er reeds 1200 woningen gasloos en energieneutraal gebouwd. In RijswijkBuiten wordt er zelfs op veel meer vlakken aan duurzaamheid gedacht. Door al jarenlang duurzaam te ontwikkelen is RijswijkBuiten de meeste duurzame wijk van Nederland en zijn de woningen klaar voor de toekomst!

 

ENERGIESYSTEEM:

Alle woningen in Park van Rodenburg zijn door slimme installaties energieneutraal. Door onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling is een gasaansluiting verleden tijd. Daarnaast zorgt dit voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik! Alle woningen zijn energieneutraal met een EPC 0,0. Dat wil zeggen dat het energieverbruik dat hoort bij de woning (zoals de ventilatie en verwarming) door de woning zélf wordt opgewekt en het geen extra stroomverbruik nodig heeft. Een deel van het energiesysteem kun je huren op kopen. In de basis is ervoor gekozen om dit systeem te huren. Kopen (en meefinancieren in je hypotheek) is vaak de aantrekkelijkste optie omdat het in de maandlasten maar een paar tientjes scheelt. Kopen is niet in iedere situatie de beste keuze. Wat in jouw geval het slimste is nemen de hypotheekspecialisten van NEXTHome  graag met je door.

 

 

WATER- EN BODEMSYSTEEM

In Nederland merken we dat de buien heftiger worden en dat er meer droge periodes zijn dan voorheen. Bij de inrichting van het openbaar gebied wordt er in RijswijkBuiten gezorgd voor een uitgekiend water- en bodemsysteem. Zo wordt het regenwater in Park van Rodenburg bovengronds afgewaterd. Met het lokaal bergen en laten infiltreren van water voorkomen we wateroverlast en uitdroging van de grond.

 

PARKEREN

De inrichting van de wijk krijgt een kindvriendelijke uitstraling met autoluwe straten. Om dit te realiseren is de ambitie door de hele wijk, op loopafstand van de woningen, centrale punten met deelauto’s te realiseren. Bewoners leveren hiermee een bijdrage aan de duurzaamheid van RijswijkBuiten en een autoluw Parkrijk. Bij de ontwikkeling en uitwerking van bouwplannen wordt rekening gehouden met een parkeernorm van 1,3. Altijd één parkeerplaats per woning en 0,3 parkeerplaats voor bezoekers parkeren.

 

 

MOBILITEITSPUNTEN

Een mobiliteitspunt is een herkenbare locatie in de wijk met een divers aanbod aan vervoersmogelijkheden en andere voorzieningen. Bij deze mobiliteitspunten staan deelauto’s die de nieuwe bewoners van Parkrijk exclusief kunnen gebruiken. Afhankelijk van de locatie en de wensen uit de buurt kunnen daar op termijn bijkomende functies aangeboden worden, zoals deelfietsen en elektrische laadpalen. Een mobiliteitspunt is dus als het ware een spreekwoordelijk vertrek- of overstappunt voor iedere duurzame reis. Wil je meer weten over het parkeren en de mobiliteitspunten, bekijk dan de website www.rijswijkbuiten.nl.