27-05-2020

INTERVIEW: projectmanager aan het woord

Als projectmanager van Park van Rodenburg is Jeff van den Boogaard (Dura Vermeer) een belangrijke schakel tussen het initiatief en de uitvoering van het project. Tijdens zijn werk ziet hij met hoeveel liefde en aandacht de woningen worden gerealiseerd door een zeer gepassioneerd projectteam.

 

  1. Jeff, kun je ons vertellen waar de taken van een projectmanager precies uit bestaan?

Als projectmanager ben ik verantwoordelijk voor het voorbereidingsproces vanaf het schetsontwerp tot aan de contractvorming. Als de projectontwikkelaar de “grote lijnen” heeft bepaald en het plan concreet moet worden uitgewerkt, wordt een projectmanager betrokken bij het project. Samen met het projectteam gaan we het plan uitwerken binnen de gestelde randvoorwaarden zoals tijd, geld, kwaliteit, veiligheid en regelgeving. Dit resulteert uiteindelijk in de contractstukken zoals deze zijn terug te vinden in de koperscontractmap.

 

 

  1. Wat maakt het zo speciaal om aan Park van Rodenburg mee te mogen werken?

Park van Rodenburg is gelegen in de wijk RijswijkBuiten, een van de meest duurzame wijken van Nederland. Hier is men constant bezig met de ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. Binnen dit kader proberen we elk project weer uniek te maken met een eigen architectuur, straatbeeld en aanbod van woningtypes. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

 

 

 

  1. Waarom is volgens jou een woning in Park van Rodenburg een goede investering?

Ik denk dat een woning in Park van Rodenburg een goede investering is om vele redenen. De woningen zijn energieneutraal, van een kwalitatief hoog niveau en worden compleet aangeboden. Dit kenmerkt zich o.a. door de luxe afwerking met een Siematic-keuken, voorzien van Siemens inbouwapparatuur en Villeroy & Boch sanitair. Deze nieuwe frisse woonwijk is helemaal klaar voor de toekomst!

 

Persoonlijk vind ik ook de ligging van Park van Rodenburg geweldig. De grote steden Den Haag, Rotterdam en Delft zijn op steenworp afstand. Diverse groene omgevingen zoals het Wilhelminapark en de Delftse Hout zijn om de hoek. De Noordzeekust is tevens dicht in de buurt.

 

 

 

  1. Zou je kunnen uitleggen waarom de woningen energieneutraal zijn?

De woningen zijn energieneutraal omdat alle gebouwgebonden energie zelf door de woningen wordt opgewekt. Met gebouwgebonden energie bedoelen we alleen de energie die nodig is voor het gebouw, in dit geval de woning. Dit betreft onder andere energie voor verwarming en elektra. De woningen worden energieneutraal gemaakt door de toepassing van moderne installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een WTW-ventilatiesysteem en een douche-WTW. Door het lage energieverbruik van deze installaties in combinatie met de opwekking middels zonnepanelen, kan de woning in de eigen gebouwgebonden energiebehoefte voorzien. Je hebt dus alleen nog energie nodig voor het persoonsgebonden energieverbruik zoals bijvoorbeeld tv-kijken, wassen en koken.

 

 

 

 

  1. Wat moeten de kopers, volgens jou, echt weten over project Park van Rodenburg?

De koper ziet bij de koop van de woning een brochure, tekeningen, mooie 3D-impressies, maar uiteraard niet het gezicht van de vele betrokkenen bij dit project.  Deze stukken zijn uitgewerkt met een projectteam die maanden en sommige jaren bezig zijn geweest met het plan. Ik vind het belangrijk en leuk om te vertellen dat dit een zeer gepassioneerd team is, dat zich zo goed mogelijk in de koper probeert te verplaatsen en daarmee het plan constant kritisch blijft beoordelen. We ‘behandelen’ de woningen alsof het onze eigen woningen zijn.