06-02-2020

INTERVIEW: ontwikkelaar aan het woord

Als ontwikkelaar van Park van Rodenburg staat Gijs Caljé (Dura Vermeer) helemaal aan het begin van deze duurzame buurt naastgelegen het Wilhelminapark. “Het mooiste aan ontwikkelen vind ik de afwisselende mix tussen het werken op commercieel- en technisch vlak.”

 

Gijs, kun je ons vertellen wat de werkzaamheden van een ontwikkelaar bij Dura Vermeer inhouden? 

Als ontwikkelaar bij Dura Vermeer begint mijn verantwoordelijkheid voor het project al bij het begin, de conceptfase. Samen met een team van specialisten bedenken we welke woningen er gaan komen en hoe ze eruit komen te zien. In deze fase vind ik het belangrijk om te luisteren naar betrokkenen en bewoners van de woningen die we eerder hebben gebouwd in RijswijkBuiten. Dit zodat we de wensen van de gebruikers zo goed mogelijk meenemen. Het plan moet daarnaast passen binnen de randvoorwaarden die gelden in het gebied. Daarom wordt het plan ontwikkeld in samenspraak met verschillende partijen zoals de gemeente en adviseurs. Als ontwikkelaar coördineer je alle werkzaamheden, zodat de woningen verkocht en gebouwd kunnen worden.

 

Het project Park van Rodenburg heeft een bijzondere naam, hoe zijn jullie op deze naam gekomen? 

We vinden het belangrijk dat de geschiedenis van deze plek niet wordt vergeten. De familie Rodenburg heeft hier jarenlang een boerenbedrijf gehad en uiteindelijk plaats gemaakt voor het Wilhelminapark en het nieuwbouwplan van Parkrijk. Dit belangrijke verleden én de ligging aan het Wilhelminapark mochten dan ook niet ontbreken in de identiteit van het plan en de projectnaam.

 

Zou je ons kunnen vertellen hoe jullie de identiteit in jullie plan hebben laten terugkomen? 

In het plan zijn de relatie met het Wilhelminapark en de historische achtergrond van het gebied goed terug te zien. De Parelgraslaan en de verbrede watergang sluiten straks direct aan op het Wilhelminapark. Vanzelfsprekend helpen de veranda’s en een groene tuininrichting bij het duurzame en groene karakter van de wijk. Hierdoor woon je straks fijn buiten bij het park! Qua historie wordt er met de architectuur geprobeerd een knipoog te maken naar het verleden. Dat kun je wel aan Zeinstra Veerbeek architecten overlaten. Ze hebben bijvoorbeeld ook de woonwijk Vroondaal in Den Haag ontworpen. Er is in Park van Rodenburg gekozen voor traditionele architectuur met een moderne twist.

 

Waar hebben jullie nog meer rekening mee gehouden tijdens het uitwerken van dit plan?

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten veel te kiezen hebben. In Park van Rodenburg is er daarom voor ieder wat wils! Zo zijn er veel verschillende woningtypes, waardoor er altijd wel een droomhuis tussen zit. Een woning met of zonder veranda, wonen aan het water of in een hofje. Noem maar op. Veel woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein of een ingerichte duurzame voortuin. Er is echt veel keuze! Bovendien is een luxe en complete afwerking de standaard in Park van Rodenburg. De luxe Siematic keuken met Siemens inbouwapparatuur en Villeroy & Boch sanitair zijn inbegrepen en er zijn veel keuzemogelijkheden om de woning aan te passen aan de wensen van de bewoner.

Naast de luxe afwerking en de vele keuzemogelijkheden is er nagedacht over de installaties. Geen lelijke radiatoren, maar vloerverwarming met een energiezuinige warmtepomp. En in de hete zomers zorgt deze warmtepomp voor een heerlijk gekoeld huis. Verder zijn de woningen door onder andere de zonnepanelen heel energiezuinig wat de woning ook nog duurzaam maakt. We houden ook rekening met de natuur door vogelnestkasten te plaatsen en het regenwater op duurzame manier af te voeren naar de watergangen. Kortom, te veel om op te noemen. En niet te vergeten: omdat de woningen in Park van Rodenburg duurzaam worden gebouwd, kan onze klant maximaal profiteren van de voordelen van de Duurzaamheidshypotheek. Onze klant kan hiervoor terecht bij onze partner NEXTHome. Dat is toch super?

 

Tot slot, wat zijn volgens jou echt de top drie kwaliteiten van Park van Rodenburg?

Park van Rodenburg heeft heel veel kwaliteiten. Ik vind het daarom lastig om er maar drie te kiezen. Als ik écht zou moeten kiezen zou ik voor deze vijf kwaliteiten gaan:

  • De luxe en complete afwerking
  • De ligging bij het park
  • De mooie architectuur
  • Duurzaam
  • Betaalbaar dankzij de Duurzaamheidshypotheek

 

Wat dat betreft denk ik dat Park van Rodenburg écht onderscheidend zal zijn!