21-02-2020

BLOG: comfort in de winter en zomer

Bij Park van Rodenburg passen we alleen de nieuwste technieken toe om de kwetsbaarheid voor klimaatverandering te verminderen. Voor het verwarmen van de woning halen we de warmte uit de bodem, waardoor we geen gas meer nodig hebben. Middels een warmtepomp brengen we de warmte uit de bodem over op de vloerverwarming. Dit is niet alleen de meest comfortabele vorm van verwarming, je krijgt er ook nog eens ‘koeling’ bij. In de zomer werkt het principe namelijk net andersom. Dan wordt de warmte teruggevoerd naar de bodem. Via de vloer kun je jouw woning dan ook op de warme dagen behaaglijk houden.

Wat doet een warmtepomp precies?
Een warmtepomp is een soort CV-ketel en zorgt voor een aangename temperatuur én voor een snelle toevoer van warm water. In plaats van het gebruik van gas onttrekt de warmtepomp warmte uit de bodem. Met die warmte wordt de verwarming in de woningen op de juiste temperatuur gebracht. Het klimaatsysteem zorgt voor een gelijkmatige warmte, de hele dag en nacht door. De warmtepomp kiest automatisch voor verwarmen of verkoelen, afhankelijk van de ingestelde temperatuur.

Een bijkomend voordeel van dit systeem is dat de gehele woning is voorzien van vloerverwarming. Doordat radiotoren niet meer nodig zijn in huis, ben je optimaal flexibel in het indelen van de woning!

Bekijk hier hoe warmte en koeling uit de bodem straks de woning binnenkomt.