19-03-2020

De 5 redenen om te kiezen voor nieuwbouw!

Voor veel mensen is de prijsstelling van een nieuwbouwwoning onbegrijpelijk. Mensen vragen zich iedere keer weer af waarom we geen woningen bouwen van € 200.000,- gericht op starters. De waarheid is dat vaak alleen de grond ónder het huis al € 200.000,- kost. En dan moet uiteraard de eerste baksteen nog gelegd worden. Vergeleken met bestaande bouw zal een nieuwbouwwoning een hogere aanschafprijs hebben. Dit lijkt op het eerste gezicht onlogisch, totdat je je begint te realiseren waarmee een nieuwbouwwoning allemaal is uitgerust en wat voor voordelen dit met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de goede isolatie en daardoor zeer lage energiekosten. Je leest hier meer over de 5 meest genoemde voordelen van nieuwbouw.

 

 

 

1. Onderhoudsvrij

Alles aan je nieuwe huis is nieuw en fris. Daardoor heeft jouw huis de eerste jaren nauwelijks of geen onderhoud nodig. Dit gemak is mede te danken aan de materiaalkeuze.

 

2. Op maat

Op vele manieren kun je van een nieuwbouwwoning echt jouw thuis maken. Zo zijn er indelingsopties en diverse uitbreidingmogelijkheden. De keuken, de badkamer en het toilet zijn ook helemaal naar wens samen te stellen. Bij Park van Rodenburg is dat mogelijk bij showroom THUIS van Dura Vermeer.

 

3. Comfortabel

Een nieuwbouwwoning is goed geïsoleerd tegen kou en hitte en voldoet aan de strengste wettelijke eisen voor isolatie. Hetzelfde geldt voor de luchtkwaliteit; ook die voldoet aan de strengste normen. Bouwkundig voldoet jouw nieuwbouwwoning eveneens aan de nieuwste wettelijke eisen (Bouwbesluit). Dat betekent onder meer dat de plafonds en deuren hoger zijn en de trappen minder steil.

 

4. Energiezuinig

Alle woningen in Park van Rodenburg zijn door slimme installaties energieneutraal. Door onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling, is een gasaansluiting verleden tijd. Daarnaast zorgt dit voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik. Alle woningen zijn energieneutraal met een EPC 0,0. Dat wil zeggen dat het energieverbruik dat hoort bij de woning (zoals de ventilatie en verwarming) door de woning zelf worden opgewekt en het geen extra stroomverbruik nodig heeft.

 

5. Veilig

Het huis is gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Standaard is bijv. een nieuwbouwhuis voorzien van rookmelders. Ook zijn alle wandcontractdozen voorzien van randaarde.

 

 

 

De woningen van Park van Rodenburg zijn energieneutraal en gasloos. Uiteraard heeft dit een effect op je energierekening. Ook heb je geen zorgen over de toekomstige investeringen wegens verduurzamingseisen. Wij bouwen je huis uiteraard op basis van de nieuwste kwaliteitseisen. Anders dan bij een bestaand huis, zul je dus jarenlang geen groot onderhoud hebben en heb je langdurige garanties op vele onderdelen van je huis. Een verstandige investering dus!

 

Doordat onze woningen energieneutraal worden gebouwd, heb je als koper recht op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek. Enkele voordelen van zo’n Duurzaamheidshypotheek zijn: extra hypotheekrentekorting, meerwerk mee kunnen financieren, oplossingen voor dubbele maandlasten tijdens de bouw en er is een hogere hypotheek mogelijk. Wil je hier meer over weten en wil je je maandlasten berekenen? Klik dan hier.