Park van Rodenburg | Ontdenk je maandlasten en alle voordelen

Ontdek voordelen Duurzaamheidshypotheek

Koper (en potentiële kopers) van een woning in Park van Rodenburg kunnen profiteren van de kennis en mogelijkheden van de hypotheekspecialisten van NEXTHome, de hypotheekpartner van Dura Vermeer. De woningen in Park van Rodenburg worden duurzaam gebouwd, wat je als koper recht geeft op het afsluiten van een Duurzaamheidshypotheek. Deze voordelen zijn ook op deze pagina te lezen.

Onderstaand hebben we een aantal rekenvoorbeelden uitgewerkt.

Jeroen en Lieke - starters

Jeroen en Lieke kopen een Hofwoning in Park van Rodenburg. Jeroen en Lieke zijn starters op de koopwoningmarkt, ze huren al 10 jaar. De huur loopt echter nu dusdanig op dat een mooie koopwoning hen aantrekkelijker lijkt. Ze hebben best veel gespaard en dat spaargeld willen ze voor een stevig gedeelte inzetten in de hypotheek. De mooie nieuwe vloer, een uitbreiding van de keuken, wat wijzigingen in de badkamer en andere bouwkundige upgrades willen ze graag meenemen in de hypotheek. Hiervoor hebben Jeroen en Lieke € 50.000,- nodig. De maandlasten die de hypotheek tijdens de bouw gaat vragen kunnen ze zelf betalen. Ze willen hiervoor geen depot binnen de hypotheek aanleggen.

Kostenopstelling huis (en hypotheek):
€ 375.000,- Koopsom
€ 50.000,- Vloer, keukenuitbreiding, duurzaamheidspakket, diverse upgrades
€ 425.000,- Totale investering
€ 45.000,- Spaargeld -\-
€ 380.000,- Hypotheek

Qua hypotheek willen Jeroen en Lieke de rente minimaal 10 jaar vastzetten. Afhankelijk van wat ze willen, volledige verplichte terugbetaling of halve verplichte terugbetaling (een aflossingsvrije hypotheek mag nog steeds, maar op een nieuwe aflossingsvrije hypotheek heb je geen recht op renteaftrek) wordt de netto-maandlast €1.187,- óf €863,-.

Ron en Famke - doorstromers

Ook Ron en Famke willen in Park van Rodenburg gaan wonen. Zij hebben een Herenhuis op het oog van € 460.000,-. Ron en Famke hebben echter een compleet andere situatie als Jeroen en Lieke. Ron en Famke zijn namelijk geen starters, zij hébben nu al een koopwoning. De makelaar heeft hen verteld dat hun huidige woning minimaal € 270.000,- op gaat brengen. Ron en Famke hebben een hypotheek van € 195.000,-. Ze hebben deze hypotheek in 2008 afgesloten en het is een hypotheek met een deel spaarhypotheek en een deel aflossingsvrij. In de spaarpolis is nu € 15.000,- opgebouwd. In totaal hebben Ron en Famke dus € 90.000,- overwaarde.

Ron en Famke denken € 60.000,- aan extra’s nodig te hebben. Naast de vloer, een keuken en enkele bouwkundige upgrades, willen zij ook graag een mooie tuin aan laten leggen. In tegenstelling tot Jeroen en Lieke willen Ron en Famke liever niet geconfronteerd worden met extra maandlasten tijdens de bouw. Zij willen hiervoor binnen de nieuwe hypotheek een extra depot aanleggen.

Kostenopstelling huis (en hypotheek): 

€ 460.000,- Koopsom 

€ 60.000,- Vloer, keukenuitbreiding, duurzaamheidspakket en bouwkundige upgrades 

€ 12.000,- Afdekking maandlasten tijdens de bouw 

€ 532.000,- Totale investering 

€ 90.000,- Overwaarde -\- 

€ 442.000,- Hypotheek

Qua hypotheek willen ook Ron en Famke de rente minimaal 10 jaar vastzetten. Zij komen tot de ontdekking dat ze een bijzonder sterk fiscaal overgangsrecht hebben. Omdat hun hypotheek al bestond per 31 december 2012 hóeven ze op deze hypotheek niet verplicht af te lossen om hypotheekrenteaftrek te krijgen. Let wel: ze móeten dat (aflossen) niet, maar ze mógen het (vrijwillig, door extra aflossingen) uiteraard wel. Ze besluiten hun recht volledig uit te oefenen. Van de nieuwe hypotheek wordt € 195.000,- aflossingsvrij ze bepalen zélf wel wanneer ze wát af willen lossen. Zo zitten ze zelf aan het stuur van hun maandlast.

De netto-maandlast van de hypotheek van Ron en Famke bedraagt €952,-.

Peter en Eva - doorstromers

Peter en Eva zijn doorstromers, net zoals Ron en Famke. Zij zijn echter al wat verder in hun leven, ze hebben twee kids en ze zijn op zoek naar meer ruimte en een grote tuin. En dat vinden ze in een Verandawoning XL in Park van Rodenburg. De koopprijs van hun woning bedraagt € 495.000,-. Aan extra’s en upgrades willen Peter en Eva € 85.000,- opnemen. Peter en Eva hebben een stevige spaarrekening en besluiten de maandlasten gedurende de bouw zélf te betalen. Ook Peter en Eva (hun hypotheek stamt uit 2009) hebben een fiscaal overgangsrecht. Zij verwachten hun huidige huis te kunnen verkopen voor € 390.000,-. Hun huidige hypotheek bedraagt € 290.000,- en in de spaarpolis naast de hypotheek is er al € 30.000,- opgebouwd. In totaal hebben Peter en Eva dus € 130.000,- overwaarde.

Kostenopstelling huis (en hypotheek): 

€ 495.000,- Koopsom 

€ 85.000,- Vloer, keukenuitbreiding, uitbouw, duurzaamheidspakket, bouwkundige upgrades en tuinaanleg 

€ 580.000,- Totale investering

€ 130.000,- Overwaarde (inclusief polis) -\- 

€ 450.000,- Hypotheek

Peter en Eva willen hun hypotheekrente minimaal 10 jaar vastzetten. Ook zij willen het fiscale overgangsrecht, net als Ron en Famke, volledig benutten.

De netto-maandlast van de hypotheek van Peter en Eva bedraagt €772,-.

Ontdek je maandlasten

*Alle rekenvoorbeelden zijn gebaseerd op rentestanden per 15 april 2020. De genoemde maandlasten zijn louter bedoeld als indicatie, u kunt hieraan geen rechten ontlenen

bekijk de Veelgestelde vragen

2strepen

Contact ons

Contact
Praal Essezoom Instagram Facebook

Blijf op de hoogte Registreren

img_element_recht